La 2.5 kg gogonele, mici micute mititele, am pus 2.5 kg zahar si 2 kg apa, 2 lamii, 4 pliculete de zahar vaniliat. Curatam gogonelele de casuta de se
La 2.5 kg gogonele, mici micute mititele, am pus 2.5 kg zahar si 2 kg apa, 2 lamii, 4 pliculete de zahar vaniliat.
Curatam gogonelele de casuta de seminte, le lasam la scurs cu gura in jos - eu de data asta nu am mai oparit gogonelele, ca erau tare mititele si slabute in carne, m-am gandit ca nu ramane nimic de ele.
Cat stau ele la scurs, punem la fiert 2 l apa cu 2.5 kg de zahar, zaharul vanilat - daca folositi vanilie sa stiti ca se mai inchide la culoarea- si lamiia, decojita se feliata, pina se leaga bine.
Cat fierbe siropul, umplem gogonelele cu nuca verde, decojita - eu am tinut-o la congelator, ca timpul nucilor verzi a trecut demult.
Apoi le dam drumul la fiert in siropul legat, pentru circa 30 min.
Dupa ce se raceste se pune la borcan.
Dulceata nu face prea multa spuma.
Pofta buna!
Reteta Dulceata de gogonele umplute cu nuca a fost propusa de raluca elena pe forum culinar.ro
Alte retete cu gogonele gasiti aici:
Salata de toamna,
Dulceata de patlagele verzi (gogonele)
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii