Suc pentru dieta de toamna, made by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa
Suc pentru dieta de toamna, made by Carmen Bruma

Ingrediente

  • sfecla rosie – 200 g
  • para – 150 g
  • broccoli – 100 g
  • apa plata – 50 ml

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• spalati bine toate ingredientele si curatati sfecla
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
• sucul se bea imediat dupa preparare.

Toamna e momentul ideal pentru a beneficia de toate elementele nutritive ale legumelor radacinoase, precum telina, sfecla, cartofii, pastarnacul sau radacina de patrunjel, sau pentru a incepe o cura de struguri sau produse probiotice care sa stabileasca echilibrul intestinal.
Iata ce legume si fructe nu ar trebui sa va lipseasca din alimentatie toamna:
Sfecla rosie consumata cruda in salate sau coapta la cuptor are efecte remineralizante si revigorante. Combate anemia, intareste imunitatea si stimuleaza functionarea ficatului. O alta varianta in care o puteti consuma este acest suc de toamna preparat prin presare la rece.
Dovleacul este o sursa bogata de betacaroten, fier, zinc, potasiu, fibre cu efect antioxidant, anticancerigen si de reglare a tensiunii arteriale. Dovleacul amelioreaza dispozitia datorita continutului de B-uri, potasiu si glucide cu absorbtie lenta.
Strugurii au puternic efect antioxidant, stimuleaza sistemul imunitar, ajuta sistemul digestiv si pe cel urinar. Pot fi consumati chiar ca aliment unic, dar nu mai mult de 1-2 zile.
Broccoli este una dintre cele mai puternice legume cu rol in preventia cancerului. Contine vitamina C, fier, calciu, betacaroten si un fitonutrient (sulforaphanul) care distruge bacteria Helicobacter Pylori responsabila de aparitia ulcerului. Atentie insa, persoanele care au disfunctii ale tiroidei trebuie sa consume cu moderatie legume din familia cruciferelor ( conopida, broccoli).
Nucile, desi au multe calorii, compenseaza prin bogatia de vitamine, B, E, minerale, proteine vegetale, acizi grasi si fibre. Ideal este sa mancati miezul de nuca pastrat in coaja pana in momentul consumului si sa nu depasiti 5-6 (25 g) nuci pe zi.

Savureaza cu placere!

Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/dieta-de-toamna-top-5-alimente-pe-care-trebuie-sa-le-consumi/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Costita cu fasole
Bucataras.RO

Costita cu fasole

O mancare foarte gustoasa.

Costita cu fasole
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce