• spalati legumele si fructele si curatati coditele sau frunzele capsunilor, merelor si morcovilor
• pregatiti storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• alternati ingredientele pe masura ce le adaugati in storcator
• sucul este gata pentru consum imediat dupa preparare.
In perioada de crestere, organismul copiilor consuma cat de multe vitamine si minerale. Fara o alimentatie optima, copiii pot avea inca de mici probleme cu memoria, cu sistemul digestiv sau cu oase care se rup cu usurinta. Oana Cuzino recomanda cateva sfaturi pe care sa le urmati pentru a-i convinge pe copii sa se imprieteneasca cu legumele si a le asigura o dieta sanatoasa zi de zi.
Pentru o dezvoltare sanatoasa, orice copil are nevoie de 5 portii de legume si/sau fructe proaspete in fiecare zi. Este extrem de important sa ii obisnuiti inca de mici ca legumele si fructele reprezinta gustari sanatoase. Un truc este sa le preparati acasa sucuri in care sa combinati mai multe fructe si legume si chiar sa-i implicati pe cei mici in prepararea lor si alegerea unor ingrediente.
Pentru inceput, incercati sa evitati legumele cu un gust foarte puternic si sa folositi in special frunze verzi sau legume cu gust subtil si eventual usor dulce: spanac si baby spanac, frunze de kale, morcovi, etc. Combinati legumele cu fructe, care vor transforma gustul in unul foarte placut.
Articolul complet: http://doc.ro/dieta-si-sport/nutritie/p-cum-ii-convingem-pe-copii-sa-se-imprieteneasca-cu-legumele-si-cum-le-asiguram-o-dieta-sanatoasa-zi-de-zi/1
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii