• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• spalati bine toate ingredientele si curatati portocala de coaja si piersicile de samburi
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
• sucul se bea imediat dupa preparare.
Fructele de padure au importante beneficii nutritive pentru organism, fapt pentru care este recomandat sa le introducem cat de des in alimentatie, mai ales pe perioada verii, atunci cand sunt in sezon. Iata cateva motive prezentate de Carmen Bruma, pentru care este bine sa le consumam :
1. fie ca este vorba de zmeura, fragi, mure, coacaze, afine ori alte fructe de padure, beneficiile lor sunt majore fata de fructele clasice pe care le gasim tot timpul anului in magazine (mere, citrice, banane, etc.)
2. nu ingrasa, ba chiar sunt de ajutor atunci cand vrei sa scapi de cateva kilograme. Au putine calorii si contin cetonele (ketone), compusi naturali responsabili pentru aroma specifica a fructelor de padure. Aceste substante stimuleaza metabolismul si potrivit cercetatorilor au aproximativ aceeasi actiune pe care o are capsaicina (substanta naturala care se gaseste in ardeiul iute). Fructele de padure reduc si echilibreaza nivelul insulinei in corp, dupa fiecare masa, prevenind astfel formarea depozitelor de grasime.
3. fructele de padure, in special afinele, ajuta la tratarea infectiilor urinare, precum cistita. Sucul fructelor si extractul obtinut din ele au actiune antiinflamatoare.
4. contin grasimi sanatoase. O buna parte din nutrientii valorosi se gasesc in seminte, incluzand aici si grasimi sanatoase, altfel greu de gasit in alimentele industriale.
5. ajuta la mentinerea sanatatii creierului, prevenind maladia Alzheimer si sporind performantele intelectuale.
Savurati cu placere!
Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/5-motive-pentru-care-sa-mananci-fructe-de-padure-vara/
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii