Suc din fructe de padure, made by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa
Suc din fructe de padure, made by Carmen Bruma

Ingrediente

  • afine si mure amestecate – 300 g
  • portocala – 1 buc
  • piersici – 2 buc

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• spalati bine toate ingredientele si curatati portocala de coaja si piersicile de samburi
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
• sucul se bea imediat dupa preparare.

Fructele de padure au importante beneficii nutritive pentru organism, fapt pentru care este recomandat sa le introducem cat de des in alimentatie, mai ales pe perioada verii, atunci cand sunt in sezon. Iata cateva motive prezentate de Carmen Bruma, pentru care este bine sa le consumam :
1. fie ca este vorba de zmeura, fragi, mure, coacaze, afine ori alte fructe de padure, beneficiile lor sunt majore fata de fructele clasice pe care le gasim tot timpul anului in magazine (mere, citrice, banane, etc.)
2. nu ingrasa, ba chiar sunt de ajutor atunci cand vrei sa scapi de cateva kilograme. Au putine calorii si contin cetonele (ketone), compusi naturali responsabili pentru aroma specifica a fructelor de padure. Aceste substante stimuleaza metabolismul si potrivit cercetatorilor au aproximativ aceeasi actiune pe care o are capsaicina (substanta naturala care se gaseste in ardeiul iute). Fructele de padure reduc si echilibreaza nivelul insulinei in corp, dupa fiecare masa, prevenind astfel formarea depozitelor de grasime.
3. fructele de padure, in special afinele, ajuta la tratarea infectiilor urinare, precum cistita. Sucul fructelor si extractul obtinut din ele au actiune antiinflamatoare. 
4. contin grasimi sanatoase. O buna parte din nutrientii valorosi se gasesc in seminte, incluzand aici si grasimi sanatoase, altfel greu de gasit in alimentele industriale.
5. ajuta la mentinerea sanatatii creierului, prevenind maladia Alzheimer si sporind performantele intelectuale.

Savurati cu placere!

Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/5-motive-pentru-care-sa-mananci-fructe-de-padure-vara/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Costita cu fasole
Bucataras.RO

Costita cu fasole

O mancare foarte gustoasa.

Costita cu fasole
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce