Limonada anticanicula, made by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa
Limonada anticanicula, made by Carmen Bruma

Ingrediente

  • lamaie – 1 buc
  • pepene galben – 200 g
  • pepene rosu – 200 g
  • ghimbir – 1 buc (23 cm lungime
  • de grosimea unui deget)
  • menta proaspata – 1 mana de frunze
  • apa plata – 200 ml
  • miere – optional (sau sirop de agave
  • xylitol
  • eritritol)

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• spalati bine ingredientele si curatati lamai, ghimbirul si pepenele de coaja
• taiati pepenele rosu si galben in bucati mai mici
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
• la final se adauga apa in storcator pentru a se amesteca bine si cu restul ingredientelor. Se toarna in pahar si se adauga frunzele de menta.
• daca simtiti nevoia, puteti adauga putina miere sau indulcitorul preferat.
Hidratarea corespunzatoare este foarte importanta in zilele fierbinti de vara. Un organism deshidratat nu functioneaza cum trebuie: te simti obosit, ai ameteli, dureri de cap, nu reusesti sa slabesti, esti confuz si in plus stimulezi aparitia sau agravarea celulitei.
Una din regulile de baza in aceasta perioada este sa bei apa inainte de a ti se face sete, de preferat la fiecare 30-40 de minute. O solutie foarte buna pentru hidratare este apa din fructe si legume, numita si apa structurata, iar aceasta limonada racoritoare si hidratanta preparata de Carmen Bruma este perfecta pentru zilele caniculare.

Savureaza cu placere!

Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/limonada-anticanicula/ 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Costita cu fasole
Bucataras.RO

Costita cu fasole

O mancare foarte gustoasa.

Costita cu fasole
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce