George mi-a adus o sacosa plina cu pere din cele mici si mai tari....ce sa fac, ce sa fac cu ele... raspunsul a fost... compot! A iesit un compot tare bun si aromat.
Perele se spala, se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi. Pentru compot eu am folosit borcane de 800 ml spalate si bine uscate. In fiecare borcan am asezat bucatile de pere astfel incat sa nu fie mult loc liber in borcan deoarece fructele dupa ce se inmoaie mai pierd din volum. In fiecare borcan am pus cate 2 linguri rase de zahar (cantitatea de zahar este in functie de gustul fiecaruia in parte) si jumatate de pliculet de zahar vanilat. Completam cu apa. Capacim. Asezam borcanele intr-o cratita mai larga pe fundul careia am pus prosoape de bucatarie. Adaugam apa rece putin mai mult decat jumatatea borcanelor si asezam cratita pe foc. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca reducem focul si lasam sa fiarba in clocote mici timp de 30 min. Dupa care oprim focul. Acoperim cratita cu prosoape mai groase si lasam pana a doua zi cand scoatem borcanele. Se depozitează în locuri răcoroase şi bine aerisite.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii