Compot de pere

George mi-a adus o sacosa plina cu pere din cele mici si mai tari....ce sa fac, ce sa fac cu ele... raspunsul a fost... compot! A iesit un compot tare bun si aromat.

Portii
18
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Compot de pere

Ingrediente

  • 3 kg pere
  • 2 linguri rase de zahar pentru fiecare borcan in parte
  • 1/2 plic zahar vanilat pentru fiecare borcan in parte

Mod de preparare

Perele se spala, se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi. Pentru compot eu am folosit borcane de 800 ml spalate si bine uscate. In fiecare borcan am asezat bucatile de pere astfel incat sa nu fie mult loc liber in borcan deoarece fructele dupa ce se inmoaie mai pierd din volum. In fiecare borcan am pus cate 2 linguri rase de zahar (cantitatea de zahar este in functie de gustul fiecaruia in parte) si jumatate de pliculet de zahar vanilat. Completam cu apa. Capacim. Asezam borcanele intr-o cratita mai larga pe fundul careia am pus prosoape de bucatarie. Adaugam apa rece putin mai mult decat jumatatea borcanelor si asezam cratita pe foc. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca reducem focul si lasam sa fiarba in clocote mici timp de 30 min. Dupa care oprim focul. Acoperim cratita cu prosoape mai groase si lasam pana a doua zi cand scoatem borcanele. Se depozitează în locuri răcoroase şi bine aerisite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia