• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru smoothie
• spalati ingredientele
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
Smoothie-ul se bea imediat dupa preparare, zilnic, timp de 2-3 saptamani, in prima parte a zilei.
Pentru imbunatatirea digestiei, Carmen Bruma propune cateva sfaturi de urmat:
1. optati pentru mese mai mici si dese, fara a creste aportul total de calorii. Este mult mai indicat sa luati zilnic cinci mese mai mici decat doua-trei foarte consistente.
2. Includeti in alimentatie 25-30 g fibre solubile, dar si insolubile din surse alimentare. Vi le puteti asigura din 5 portii de fructe si legume pe zi sau 3 portii de fructe si legume si un smoothie pentru stimularea digestiei.
3. Nu va certati si nu va enervati in timpul mesei.
4. Stati confortabil si folositi o masa cu o inaltime adecvata, pentru a nu va comprima stomacul printr-o pozitie defectuoasa.
5. Mancati incet si mestecati bine fiecare inghititura pana cand alimentele ajung in stare lichida.
6. Evitati excesul de grasimi pentru ca ingreuneaza digestia. Daca mancati alimente grase, asociati-le cu legume verzi, crude (care ajuta la digerarea grasimilor).
7. Evitati cafeaua, ceaiul, bauturile carbogazoase, alcoolul, tutunul, zaharul, prajelile.
8. Nu mancati nimic prea fierbinte sau prea rece, pentru ca extremele termice deranjeaza digestia.
9. Incercati sa mancati la aceleasi intervale orare in fiecare zi si sa faceti miscare in mod constant.
10. Consumaţi produse lactate fermentate, în special probiotice cu beneficii dovedite asupra sanatatii digestive.
Savurati cu placere!
Reteta completa: http://www.carmen-bruma.ro/10-sfaturi-pentru-o-digestie-buna/
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCa sa mai diversific pachetelul pentru scoala sau serviciu, am pregatit aceste pachetele cu ce am gasit prin frigider...
Aperitiv pachetele umplute cu sunca si cascaval cheddar
Comentarii