Salcamul e o planta foarte aromata, putin folosita in bucatarie, cunoscut fiind pentru miere. Noi va prezentam cum sa faceti sirop din salcam dar si o delicioasa dulceata.
spalam individual toate florile culese, sau le lasam in apa cel putin jumatate de ora dupa care le clatim. Le punem la fiert ca pentru ceai, si le lasam 20 de minute sa fiarba. Acoperim si lasam ceaiul asa pana a doua zi.
Intr-o oala punem zaharul cu 200ml apa si plicul de sare de lamaie, fierbem 10 minute dupa care adaugam ceaiul concentrat, strecurat in prealabil, coaja de lamaie si lasam la foc mare pana scade la jumatate. Se imbuteliaza in sticle si se pastreaza pentru zilele in care dorim sa ne racorim cu o bautura aromata.
Repetam procedura de spalare a florilor, doar ca de aceasta data le vom desprinde de pe ciorchine. Dupa ce punem zaharul cu putina apa si sarea de lamaie pe foc, adaugam cei 3l de apa si florile de salcam. Dupa aproximativ o ora de fiert la foc mare, adaugam scortisoara, esenta de vanilie si conservantul si mai fierbem 15 minute. Sterilizam borcanele in cuptor, le umplem cu dulceata, si le mai fierbem la cuptor 10 minute la foc mic. Lasam sa se raceasca tot in cuptor.
Siropul de salcam se foloseste in zilele calduroase de vara cu apa rece si gheata, ca o limonada, iar dulceata pentru diferite prajituri sau deserturi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....
Omleta cu ciuperci fripteReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii