Se curata fructele, se spala si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece 10 ore, dupa care se pune amestecul de fructe intr-un tifon intins deasupra unei
Se curata fructele, se spala si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece 10 ore, dupa care se pune amestecul de fructe intr-un tifon intins deasupra unei oale cu gura larga. Se leaga tifonul dupa ce s-a scurs siropul. Se agata deasupra oalei si se mai lasa pana cand fructele nu mai au suc. Din pulpa fructelor se face gem. In acest caz fructele se curata de samburi inainte de a fi zdrobite. Se poate prepara din ele vin, si atunci nu se curata de samburi. Zaharul se amesteca pe foc cu 2 l de apa, pana cand ajunge consistent. Se pune sucul limpede si se clocoteste cu siropul de zahar un sfert de ora. Se ia de pe foc si se pune siropul cald in sticle curate si incalzite in cuptor. Siropul se poate pastra si nepasteurizat, daca este bine legat. Sucul tulbure ramas la fundul vasului se pune la gem sau la vin.
Alte retete:
Sirop de zmeura
Nectar de visine
Compot de mere
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii