Sirop de cirese amare

Se curata fructele de codite si se spala in mai multe ape. Se zdrobesc cu mana si se lasa 10 ore in frigider, apoi se pun intr-un tifon care se leaga

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg cirese amare
  • 2 kg zahar
  • 2 l apa
  • 100 gr samburi de fructe

Mod de preparare

Se curata fructele de codite si se spala in mai multe ape. Se zdrobesc cu mana si se lasa 10 ore in frigider, apoi se pun intr-un tifon care se leaga cu o sfoara si se agata deasupra unei oale curate. Se lasa sa se scurga de tot, apoi se face un sirop legat din apa si zahar, in care se fierb si samburi de cirese. Cand siropul este bine legat, se pune sucul de fructe, se mai clocoteste amestecul un sfert de ora si se ia de pe foc. Se pune siropul obtinut in sticle curate si incalzite, se leaga cu celofan pus in doua si umezit pe o parte si se acopera cu multe paturi. Aceasta este pasteurizarea cea mai usoara. Pasteurizarea se mai poate face si astfel: sticlele reci, bine legate, se pun pe tava neagra a aragazului, se aprinde focul si se lasa sticlele in cuptor o ora la foc potrivit. Tava se foloseste uscata.

O alta metoda de pasteurizare este cea traditionala: sticlele se pun intr-un vas mare plin cu apa rece atat cat sa ajunga la nivelul siropului din sticle. Se fierbe apa o ora. Ca sa nu se sparga, sticlele se infasoara cu carpe sau cu hartie. Se racesc in apa in care au fiert.

Se pun in camara a doua zi si se pastreaza la loc uscat.
Alte retete:

Sirop de trandafiri

Sirop din muguri de brad

Sirop de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia