Siropul de casa din fructe de soc este delicios. Siropurile naturale sunt mult mai sanatoase decat fructele din comert. Siropul din fructe de soc nu este toxic, prin fierbere, substanta toxica se elimina.
Dintre fructele care putem face atat dulceata cat si sirop se numara si cele de soc. Dulceata din fructe de soc o puteti utiliza la diferite dulciuri pe timp de iarna, insa si si siropul contine numeroase vitamine, iar in plus este foarte delicios. Mai jos am scris reteta de sirop din fructe de soc, din care va ies aproximativ 2,5 litri sirop. Poate fi consumat rece, amestecat cu apa (1:3), sau fierbinte.
Se aleg fructe de soc bine coapte, de codite, si se spala bine, in mai multe ape. Spalati merele, le scoateti miezul si le taiati in cubulete.
Puneti atat boabele de soc cat si cubuletele de mere intr-o oala mare, iar peste ele turnati apa.
Fierbeti pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand boabele se inmoaie si isi lasa sucul din ele.
Opriti focul si strecurati deasupra unui alt vas, printr-o strecuratoare in care puneti si o panza de tifon.
Se pot pisa usor fructele de suc din strecuratoare cu o lingura de lemn, pana cand din acestea iese tot sucul.
Lasati mai mult timp strecuratoarea deasupra vasului pentru a picura tot sucul din boabe.
Dati vasul cu sirop din fructe de soc pe focul incins si adaugati zaharul.
Amestecati pana cand zaharul este topit in totalitate, apoi indepartati de pe foc.
Turnati siropul fierbinte in sticle sterilizate si inchideti imediat sticlele.
Pastrati sticlele in frigider pentru cateva luni.
Odata ce o sticla este desfacuta, siropul din boabe de soc trebuie sa fie consumat in maxim 1-2 saptamani.
Daca doriti sa preparati dulceata de soc, puteti incerca reteta de aici.
Serviti siropul din fructe de soc atat rece cat si fierbinte.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii