Curatam fructele de resturile de frunze, se . spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat. Se zdrobesc cu mina, se lasa vasul la rece 10 ore,
Curatam fructele de resturile de frunze, se . spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat.
Se zdrobesc cu mina, se lasa vasul la rece 10 ore, dupa care se strecoara prin tifon si se lasa siropul sa se lim-
pezeasca.
Separat, se pune zaharul cu 2 1 de apa rece pe foc si se fierbe pina cind ajunge, legat ca pentru dulceata.
Atunci se pune siropul de fructe, se mai fierbe un sfert de ora, se parfumeaza eu putina vanilie si se pune cald in sticle curate si bine uscate.
Se tin sticlele invelite in paturi sau se fierb a doua zi in bain-marie. Se leaga sticlele inainte de a se pasteuriza cu celofan pus in doua, umezit cu apa rece si bine intins.
Sticlele se pastreaza in camara, la loc uscat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii