Daca pana acum luai visinata de la vreo ruda, e momentul sa inveti sa o faci tu.
pentru un litru de visinata ai nevoie de 300 de grame de visine, 300 grame de zahar si 500 ml alcool peste 90 de grade din cereal.pentru visinata perfecta, alegeti visine bine coapte si puneti-le intr- o sticla sau damigeana, in straturi alternative cu zahar. Atentie, ultimul strat sa fie de zahar!ca sa aromatizati putin visinata, puteti adauga la macerarea coaja de la o lamaie sau o jumatate de baton de vanilie.inchide-ti sticla si lasati la macerat cam 3 - 4 saptamanimacerarea in zahar e completa cand in sticla s-a format un sirop dens. E momentul sa adaugam alcoolul, agitam sticla si mai lasam la macerat inca 2-3 saptamani.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branza Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !
Ciorba rosie de gaina cu razalaiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii