Nectar de caise

Rezultatul este unul uimitor si nici macar nu am depus prea mare efort...

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
redusa
Nectar de caise

Ingrediente

  • 2,5 kg caise
  • 700 gr zahar
  • 4-4,5 litri de apa

Mod de preparare

Trebuie sa va spun de la inceput ca totul am facut la ochi... am citit pe la voi si am facut dupa gustul meu si dupa umilele mele cunostinte. Deci.... am spalat caisele, le-am desfacut si curatat de simburi. Am pus o oala de 8 l cu apa la fiert, sa incapa toate caisele la fiert. Apa am pus cam 4-4,5 litri de apa. Am adaugat si zaharul in apa sa fiarba impreuna. Cind apa a inceput sa fiarba am adaugat caisele pt maxim 5 minute. Le-am scos cu o spumiera si le-am pus in robotul de bucatarie si le-am pasat bine de tot. Am pus piureul rezultat intr-o alta oala, am adugat din apa in care am fiert caisele, cam cit doriti voi sa-l diluati, sa iasa de gros...eu am pus toata apa, am pus oala la foc mic, am luat spuma formata si am lasat la fiert 1 ora. Am pus fierbinte in sticle curate si sterilizate. Am acoperit sticlele cu o patura si le-am lasat 2 zile, apoi le-am depozitat in camara. Servit cu cuburi de gheata este un deliciu!!! Mie mi-au iesit 4 sticle a 750 ml+4 sticle 500 ml zahar am pus cit am dorit eu de dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Ciorba rosie de gaina cu razalai
Bucataras.RO

Ciorba rosie de gaina cu razalai

 Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !  

Ciorba rosie de gaina cu razalai
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce