Prajitura cu branza sau mere este delicioasa si preferata de familie. Ingredientele necesare sunt: faina, mere sau branza, oua.
Prajitura cu mere sau cu branza este o prajitura simpla, care se face, dupa cum urmeaza: intr-un castron amestecam galbenusurile, zaharul si un varf de bicarbonat. Peste punem o jumatate de lamaie strecurata plus coaja, 9 linguri ulei amestecate bine cu 9 linguri iaurt si 10 linguri faina. Rezulta un aluat care se pune la copt in cuptorul preincalzit. Se tine in aragaz pana simtiti deja aroma in bucatarie, apoi faceti proba cu scobitoare. Separt faceti umplutura, dupa plac, cu branza sau cu mere.
Cand e gata compozitia, aceasta se toarna peste aluatul semicopt, si punem si o bezea facuta din 3 albusuri tinute la tempertura camerei si batute bine cu zahar. Se mai da la aragaz inca 10-15 minute.
Alte prajituri simple recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaSocata reteta bunicii Deja au aparut florile de soc si mie imi place la nebunie socata, asa ca va invit la un pahar rece si...
Socata reteta buniciiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii