Se taie felii nucile verzi si se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool, amestecat cu apa. Se astupa cu un dop si se tine dami
Se taie felii nucile verzi si se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool, amestecat cu apa. Se astupa cu un dop si se tine damigeana la soare 10-15 zile. Pentru lichior, nucile macerate, se strecoara. Separat, se caramelizeaza 60 gr de zahar, se stinge cu apa, se adauga restul de zahar, cuisoarele, scortisoara si se tin pe foc pana da in fiert. Se strecoara apoi din nou, se lasa la racit, dupa care se adauga esenta de nuci si restul de alcool.
Se poate consuma dupa 2-3 saptamani.
Alte retete culinare:
Lapte de pasare
Dulceata de nuci verzi
Sirop din muguri de brad
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii