Limoncello de casa ce poate fi consumat atat ca aperitiv cat si digestiv
Preparare :
spalati bine lamaile in apa calduta deoarece este posibil sa fie cerate.
curatati lamaile folosind un peeler sau un cutit cu lama subtire pentru a curata doar coaja galbena, nu si cea alba,
pune cojile intr-un borcan si acopera-le cu alcool inchide borcanul si lasa-l la macerat 3 saptamani in loc intunecat si racoros
dupa 3 saptamani amestecati zaharul cu 1,5 litri de apa fierbinte pana devine sirop
strecoara alcoolul prin tifon apoi amesteca-l cu siropul de zahar si lasa-l la frigider pentru inca doua saptamani
Dupa acest timp strecoara-l, pune-l in sticle curate si pastreaza-l la frigider se consuma bine racit inainte sau dupa masa
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branza Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !
Ciorba rosie de gaina cu razalaiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii