Chiar daca ne apropiem de sezonul cald, m-am gandit sa iti impartasesc aceasta reteta minunata cu tine: ciocolata calda cu aroma de portocala
Incepe cu pregatirea ganajului care va deveni mai tarziu baza pentru ciocolata calda.
Rupem ciocolata in bucati mici si o punem intr-un castron, adaugam 3 lingurite de coaja de portocala rasa. Apoi punem intr-o craticioara smantana la incalzit pana se incinge, dar ai grija sa nu fiarba. Cand smantana este aproape de fierbere, toarn-o peste ciocolata. Amestecam pana cand ciocolata este topita. Adaugam untul si lichiorul, apoi amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia este pentru 5 portii de ciocolata calda si rezista la frigider pana la 5 zile.
Pentru o ciocolata calda vom folosi 3 linguri ganaj si 150 ml lapte. Punem in cana 2 linguri de ganaj si o jumatate de lingurita de coaja de portocala rasa, apoi turnam laptele fierbinte peste si amestecam cu o lingurita.
Serveste bautura cu frisca si o felie de portocala trasa in ciocolata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii