Avand in vedere ca intram rapid in sezonul rece m-am gandit sa preparam astazi ceva fierbinte si energizant.
Incepem pregatirea ganajului, care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Taiem ciocolata in bucati mici si o punem intr-un castron. Apoi punem intr-o craticioara smantana la incalzit pana se incinge, dar nu o lasam sa fiarba. Cand smantana este aproape de fierbere o turnam peste ciocolata. Amestecam pentru a se topi ciocolata, iar cand aceasta s-a topit adaugam untul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Aceasta compozitie este pentru 5 portii de ciocolata calda si rezista la frigider pana la 5 zile. Pentru o ciocolata calda vom folosi 2 linguri de ganaj si 200 ml de lapte fierbinte. Punem in cana cele 2 linguri de ganaj, apoi turnam lapte firbinte peste si amestecam cu o lingurita. Mie imi place sa servesc aceasta bautura cu bezele.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii