Bubble Coffee este o bautura pe baza de cafea delcioasa, potrivita pentru o clipa de relaxare.
Reteta isi are originile in Taiwan si s-a raspandit rapid in Asia si in State. De obicei se face cu ceai negru sau verde.
Mi-ar fi de folos storcatorul de fructe HR 1855,fiindca as incerca si alte combinatii,cum ar fi de fructe,cocos sau diferite legume.
Cele doua linguri de tapioca se pun in apa, cantitatea de apa sa fie de zece ori mai mare. Se pune la fiert cam 10 minute, dar depinde si de ce fel de tapioca folositi.
Scoatem tapioca, o clatim si o lasam sa se scurga.
Acum facem laptele condensat. Fierbem laptele,pana scade cu 60% din volumul initial, amestecand continuu ca sa nu se lipeasca sau sa se arda. Adaugam zahar dupa gust, de obicei este foarte dulce, eu il prefer mai putin dulce, asa ca nu a fost prea mare cantitatea de zahar.
Pregatim cafeaua, la o cana de apa avem nevoie de o lingurita de cafea. Puteti folosi o presa de cafea, filtru sau pur si simplu, turnati apa fierbinte peste cafea.
Adaugam in pahare tapioaca, peste punem cafeaua si la sfarsit laptele condensat si amestecam.
Se serveste cu paiul, iar vara putem adauga si cuburi de gheata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciO prajitura vazuta la bucataras Irina care m-a incantat de la prima vedere. Numai bine aveam toate ingredientele necesare asa...
Prajitura cu mascarpone si zmeuraReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii