Salata de ton si ceapa cu maioneza din cartofi

Salata de ton si ceapa cu maioneza din cartofi este o reteta delicioasa de salata aperitiv, potrivita pentru orice masa festiva.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de ton si ceapa cu maioneza din cartofi

Ingrediente

  • 2-3 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 conserve de peste (ton) in apa
  • 1-2 lingurite mustar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri apa foarte rece
  • Ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert. In acelasi timp se mai pune un vas cu 1 litru de apa la fiert presarand ceva sare si piper boabe sau macinat (un praf). Cand apa clocoteste se adauga ceapa taiata solzisori/rondele/semirondele. Ceapa se lasa 10 minute la fiert, dupa care se scoate cu o paleta si se lasa sa se raceasca, scurzandu-se apa din cand in cand pe care o mai lasa .

Dupa ce au fiert si cartofii, se prepara maioneza. Cartofii raciti se paseaza intr-un castron si amestecandu-se cu o lingura de lemn sau cu mixerul (eu am folosit blender-ul), se adauga cate putin ulei, zeama de lamaie si mustarul. Dupa preferinte se pot adauga chiar 2 lingurite de mustar. Pe parcurs se adauga si cate putina apa rece.

Intr-un alt vas se amesteca maioneza, ceapa bine scursa de apa si conservele de peste (zeama trebuie scursa in prealabil). Se potriveste de sare.
Si...GATA!

Reteta de salata de ton cu maioneza din cartofi a fost propusa de tinatin pe forum culinar.


Salata de ton cu maioneza din cartofi se serveste ca aperitiv pe felii de paine prajita (mai taie din grasimea uleiului), se poate asezona cu masline, ardei grasi sau castraveti murati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia