Salata de ton si ceapa cu maioneza din cartofi este o reteta delicioasa de salata aperitiv, potrivita pentru orice masa festiva.
Se curata cartofii si se pun la fiert. In acelasi timp se mai pune un vas cu 1 litru de apa la fiert presarand ceva sare si piper boabe sau macinat (un praf). Cand apa clocoteste se adauga ceapa taiata solzisori/rondele/semirondele. Ceapa se lasa 10 minute la fiert, dupa care se scoate cu o paleta si se lasa sa se raceasca, scurzandu-se apa din cand in cand pe care o mai lasa .
Dupa ce au fiert si cartofii, se prepara maioneza. Cartofii raciti se paseaza intr-un castron si amestecandu-se cu o lingura de lemn sau cu mixerul (eu am folosit blender-ul), se adauga cate putin ulei, zeama de lamaie si mustarul. Dupa preferinte se pot adauga chiar 2 lingurite de mustar. Pe parcurs se adauga si cate putina apa rece.
Intr-un alt vas se amesteca maioneza, ceapa bine scursa de apa si conservele de peste (zeama trebuie scursa in prealabil). Se potriveste de sare.
Si...GATA!
Reteta de salata de ton cu maioneza din cartofi a fost propusa de tinatin pe forum culinar.
Salata de ton cu maioneza din cartofi se serveste ca aperitiv pe felii de paine prajita (mai taie din grasimea uleiului), se poate asezona cu masline, ardei grasi sau castraveti murati.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzRetete festive de iarna Literatura de specialitate atribuie paternitatea prajiturii Baba regelui Poloniei, Stanislas...
Desert Baba cu rom
Comentarii