Ou inimioara in cuib de paine

Reteta de ou inimioara in cuib de paine, este o reteta usoara dar plina de dragoste, potrivita pentru dimineata din ziua Sfintului Valentin sau pentru dimineata de Dragobete dar si pentru orice alta dimineata in care doresti sa faci o surpriza persoanei iubite.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Ou inimioara in cuib de paine

Ingrediente

  • 1 felie groasa de paine
  • O bucatica de unt
  • 1 ou
  • Unt pentru prajit oul
  • Sare si piper
  • Dragoste si rabdare (ingredientele secrete)

Mod de preparare

In centrul feliei de paine fa cu o forma pentru prajituri sau chiar si pentru oua, o “gaura” in forma de inimioara. Poti sa pui doar forma acolo si sa tai cu cutitul in jurul ei.

Unge cu unt ambele parti ale feliei de paine, inclusiv mijlocul pe care l-ai scos.

Incinge putin ulei intr-o tigaie, si pune intreaga felie de paine (cu partea decupata la locul ei), acopera tigaia cu un capac si prajeste-o pe o parte pana cand are o culoare aurie.

Intoarce painea, scoate partea decupata din mijloc, si topeste niste unt in locul ramas liber. Pune oul in mijloc si asezoneaza-l cu sare si piper. Pune capacul si prajeste-l pentru 2-3 minute, pana e facut asa cum iti place.

Foloseste o spatula, ca sa muti oul in cuib de paine pe parfurie!

 

Sfat: Ai grija sa prajesti oul la foc mic, altfel painea se va arde dar oul nu va fi facut.

Daca vrei sa ai un ou in cuib aratos, pune prima data doar albusul, iar apoi aranjeaza galbenusul cu lingura,  pana e centrat.


Ouale inimioara in cos de paine se servesc impreuna cu persoana iubita!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia