Omleta spaniola cu cartofi

Aceasta omleta, este de fapt versiunea americana a celebrei omlete spaniole, atat de cunoscuta in toata lumea. Aceasta omleta cu cartofi se gateste intr-o singura tigaie

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Omleta spaniola cu cartofi

Ingrediente

  • 225g cartofi
  • decojiti
  • taiati cuburi
  • 4 carnaciori
  • 3lg ulei floarea soarelui
  • 4-6 felii de bacon
  • 25g unt
  • 100g ciuperci champignon
  • 6-8 oua
  • 2 rosii
  • sare si piper

Mod de preparare

Fierbe cartofii in apa cu sare pana incep sa se inmoaie. Scurge-i de apa si pune-i deoparte. Taie carnatii pe jumatate. Incinge doua linguri de ulei intr-o tigaie si prajeste carnatii timp de 2 minute pana se rumenesc (si pe-o parte si pe alta).

Pune-i pe-o farfurie si prajeste feliile de bacon pentru 1 minut, apoi pune-le pe aceeasi farfurie cu carnatii.

Adauga uleiul ramas si untul, si prajeste cartofii pana cand devin crocanti si aurii. Condimenteaza-i dupa gust si pune-i deoparte.

Adauga in tigaie untul ramas si ciupercile, sareaza si pipereaza si prajeste la foc iute pana se inmoaie. Aseaza in tigaie carnatii, bacon-ul si cartofii si aranjeaza toate ingredientele astfel incat sa intre in contact cu fundul tigaii.

Bate ouale cu putina sare si piper, toarna-le in tigaie si lasa totul pentru aproximativ 15 minute (la foc mic) pana cand ouale sunt aproape inchegate.

Incinge grillul cuptorului (sau al microundelui), sareaza si pipereaza feliile de rosii si pune-le deasupra omletei. Aseaza tigaia sub grill si lasa omleta acolo pana se rumeneste si rosiile s-au inmuiat.


Serviti omleta taiata felii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Bucataras.RO

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar O garnitura colorata, numai buna de savurat...

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide