Humus reţetă cu ardei copt

Humus reţetă • fierbeti nautul cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu• strecurati-l si puneti-l asa

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Humus reţetă cu ardei copt

Ingrediente

  • Humus reţetă
  • naut fiert (fierbinte) - 1 kg
  • curry verde - 1/2 lingurita
  • usturoi copt - 1 capatana
  • zeama de lamaie - 80 ml
  • pasta de susan (tahini) - 150 ml
  • piper alb - 1/4 lingurita
  • chimion - 1 varf de cutit
  • ardei gras rosu - 2 buc
  • ardei gras portocaliu - 2 buc
  • ardei gras galben - 1 buc
  • gheata - 10 cuburi mari
  • ulei de masline extravirgin - 80 ml
  • sare - dupa gust

Mod de preparare

• fierbeti nautul cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
• strecurati-l si puneti-l asa cum este, fierbinte, intr-un blender performant
• coaceti usturoiul in cuptor sau pe o plita
• coaceti ardeii grasi in cuptor
• scoateti-i si puneti deasupra cateva straturi de folie de plastic, pentru a putea crea un condens si pentru a putea curata ardeii cu mai mare usurinta, fara a pierde aroma acestora
• odata curatati taiati-i in bucati mai mici
• adaugati gheata, curry verde, chimionul, ardeii copti, piperul alb, sarea, usturoiul copt, zeama de lamaie, pasta de susan si uleiul de masline extravirgin si mixati in atasamentul de blender al robotului multifunctional Ankarsrum
• odata facuta pasta compozitia, adaugati gheata si mixati din nou pana aceasta s-a incorporat definitiv in preparat – gheata va face humusul sa fie mai pufos
• serviti cu lipie de casa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia