Intotdeauna mi-a placut sa gatesc souffle cu branzeturi, pentru ca poti folosi combinatii nenumarate, iar rezultatele finale sunt intotdeauna spectaculoase.
Ai nevoie de: 50 g de unt, 40 g de faina, 250 ml de lapte, 4 galbenusuri, 1 varf de cutit de nucsoara, cca 80 de g de parmezan ras, ½ lingura de vin alb, 5 albusuri la temperatura camerei, 1 lingurita de fresh de lamaie, cca 100 g de cascaval taiat cubulete, 2 linguri de chives tocat, sare si piper alb gust si extra faina si unt la temperatura camerei pentru tapetat vasele de ceramica termorezistente.
Unge vasele de ceramica termorezistente cu unt si tapeteaza-le cu faina; Pune-le apoi in frigider
Topeste untul intr-o craticioara, la foc mediu. Adauga faina si cu ajutorul unui tel, amesteca pana obtii o compozitie omogena, cca 1 minut. Ia de pe foc, adauga laptele, nucsoara, putina sare si piper alb si continua sa amesteci inca 1 minut. Pune inapoi pe foc si tot cu telul amesteca pana obtii o crema densa. Ia de pe foc si incorporeaza cele 4 galbenusuri, impreuna cu vinul, chives tocat si parmezanul ras. Acopera cu un capac si lasa-l deoparte. Incinge cuptorul la 200 de grade.
Folosind un robot de bucatarie, bate albusurile spuma, impreuna cu fresh-ul de lamaie. Amesteca un sfert din albusurile batute in souffle folosind o lingura, iar restul impatureste-l de jos in sus folosind o spatula de silicon, pentru a mentine bulele de aer in interior. Umple fiecare vas pana la jumatate apoi adauga cateva cubulete de cascaval in fiecare in parte si completeaza cu compozitie pana aproape de varf. Netezeste varful cu o spatula. Cu ajutorul unui servetel, sterge marginile interioare ale vaselor. Pune-le pe o tava si introdu-le in cuptorul pe care l-ai incins in prealabil la 200 de grade. Lasa-le acolo cca 15 minute, pana cresc si se rumenesc frumos. Nu deschide usa cuptorului sub nicio forma. O data gatite, serveste-le imediat.
Este un preparat cu multa personalitate, cu mult caracter. Experimenteaza souffle-uri atat sarate, cat si dulci si vei vedea ca in scurt timp vor deveni nelipsite de pe masa ta.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii