Tarta cu praz

Toate ingredientele pentru aluat se pun in robot si se framinta pina obtineti o coca elastica. Costita se prajeste putin impreuna cu prazul, taiat ro

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tarta cu praz

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 300 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 300 g cartofi (piure)80 g margarina
  • un ou
  • sare
  • Umplutura
  • 3 bucati praz (partea alba)
  • costita afumata taiata cuburi (cam o mina)
  • cascaval taiat cuburi (o mina)
  • cascaval ras pentru presarat peste tarta
  • Royale
  • 4 oua batute cu citeva linguri de frisca lichida si 250 g smintina

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat se pun in robot si se framinta pina obtineti o coca elastica.

Costita se prajeste putin impreuna cu prazul, taiat rondele. Se lasa sa se raceasca si li se adauga si cuburile de cascaval.

Din aluat se intinde foaie (nu subtire), se aseaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se umple cu amestecul de praz si costita.

Se toarna peste umplutura si royale-ul si se pune tarta la cuptor pentru cam o ora.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu praz a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

Alte retete cu praz gasiti aici:

Pilaf cu praz si masline,

Tarta cu praz, branzeturi si sunculita ,

Rulori cu brinza si praz, si foi brick

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort diplomat

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Cozonac fara framantare
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Limba de vita pane
2
Mancaruri cu carne

Limba de vita pane

Pentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...

Limba de vita pane
Sos de mustar cu miere
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de mustar cu miere

Sosul cu mustar este un insotitor ideal pentru carnea preparata la cuptor, in special pentru crochetele de pui si peste.

Sos de mustar cu miere
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
4
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor