Strudel cu mere

Se curata merele de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Dupa ce merele s-au inmuiat si zea

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

• foaie de strudel
  • 1 1/2 kg. mere
  • 4-5 linguri zahar
  • 150 gr. unt
  • scortisoara
  • coaja de lamiie

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Dupa ce merele s-au inmuiat si zeama a scazut, se aromatizeaza cu scortisoara si coaja de lamiie, si se lasa sa se raceasca. Se intinde foaia de strudel, se unge cu unt topit, apoi se aseaza merele pe deasupra, intinzindu-le cu cutitul, avind grija ca stratul sa fie la fel de gros pe toata foaia. Se taie aceasta foaie in doua sau trei fisii, dupa lungimea tavii. Se stropeste stratul de mere cu unt, apoi se infasoara fiecare fisie, formind doua sau trei suluri. Se unge tava cu unt, se aseaza sulurile cu o mica distanta intre ele, se stropesc din nou cu grasime si se coc in cuptor, la foc potrivit. Strudelul se taie inainte de a se raci, prin taieturi oblice, in bucati lungi de 5-6 cm, si se pudreaza cu zaharul pudra vanilat.

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec la cana cu Nutella

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Pentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...

Cele mai apreciate rețete
Pancake Jamie Oliver
1
Clatite

Pancake Jamie Oliver

Pancakes este o alternativa delicioasa la reteta clasica de clatite. Se prepara usor si poate fi servita in diverse combinatii.

Pancake Jamie Oliver
Iahnie de fasole cu afumatura si carnati
2
Mancaruri cu carne

De obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...

Musaca in stil grecesc
3
Mancaruri cu legume

Musaca in stil grecesc

Pentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...

Musaca in stil grecesc
Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii
4
Mancaruri cu carne

O mancare usoara, satioasa si gustoasa! Retete dietetice

Rogolah, cornulete foarte fragede
5
Preparate dulci

Rogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...

Parteneri
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa