Briosele cu cirese nu sunt deloc greu de preparat, o reteta de briose cu fructe vesela si aromata, delicioasa si pentru cei mici.
1.Se mixeaza margarina aflata la temperatura camerei,cu zaharul pudra pana ce devine spumoasa apoi se adauga cate un ou.
Se picura esenta in lapte apoi se toarna in compozitie si se mixeaza pana ce se spumeaza usor.
Separat intr-un castronel se amesteca faina cu praful de copt,apoi se incorporeaza in amestecul de mai sus.
2.Se spala ciresele, se opresc cam 15 cirese cu codita iar restul li se indeparteaza samburii, apoi se opresc 10-15 cirese care se fac piure la blender, iar cele care ne raman se taie in bucatele mici.
3.Se toarna in formele de briose cate o lingura din compozitie apoi se presara cateva bucatele de cirese si se mai adauga cate o lingura de compozitie deasupra si se aranjeaza in tava. Se da tava la copt ,cca. 30 minute la foc potrivit.
Intre timp regatim glazura dand in cateva clocote zaharul cu piureul de cirese apoi dam craticioara sa se racoreasca putin. Glazura se toarna calduta deasupra brioselor pe care le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca bine, apoi se decoreaza cu ciresele oprite. Se da putin la rece sa se intareasca putin glazura.
Pofta buna!
Am ales:
http://shabbychicshop.ro/ghivece/925-stropitoare-cu-hortensii.html
Briosele cu cirese se servesc decorate cu cirese proaspete.
Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesPentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si...
Ciorba radauteana cu piept de puiVine din Turcia, Arabia, Balcani și are o savoare aparte. Se prepară ba cu cartofi fierți, piure sau chiar prăjiți, ba...
Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta videoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii