Friggione rapid cu perisoare

Se ia o cratita mai inalta, cu capac, si pe fundul ei se pun rosiile scurse, zdrobite putin. Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte, filamente s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Friggione rapid cu perisoare

Ingrediente

  • Ingrediente pentru friggione: 500 g ceapa aurie
  • 500 g rosii din conserva(pelati)
  • scurse
  • 500 g ardei rosu
  • galben
  • dar nu verde
  • sare
  • piper
  • eventual ardei iute
  • o frunzulita de telina
  • Ingrediente pentru perisoare: 500 g carne de porc
  • mai grasa
  • tocata
  • jumatate de pahar de vin alb
  • sec
  • sare
  • piper boabe
  • un catel de usturoi sau 500 g pasta de carnati

Mod de preparare

Se ia o cratita mai inalta, cu capac, si pe fundul ei se pun rosiile scurse, zdrobite putin.

Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte, filamente si se taie bucati mai mari. Se adauga peste rosii.

Ceapa se curata, se spala si se taie si ea bucati mai mari. Se adauga peste rosii si ardei. Se presara un pic de sare.

Se pregatesc perisoarele. Eu am avut pasta de carnat, care ar fi trebuit sa fie ok asa cum era, dar nu eram convinsa, pentru ca nu avea usturoi si nici prea mult vin, asa ca am luat blenderul, am turnat vinul, am adaugat sarea, boabele de piper si usturoiul. Cu zeama obtinuta am framantat carnea.

Am format perisoarele (se paseaza dintr-o mana intr-alta, strangand putin, ca sa se adune, apoi li se da forma rotunda).

Perisoarele se aseaza peste verdeturile taiate, apoi se pune capacul, nimic altceva.

Se pune cratita pe foc mic si se lasa cam 45-60 de minute la fiert. Din cand in cand se mai scutura cratita,sau se amesteca prin ea, usor,ca la pandispan, dar numai dupa ce perisoarele si-au scihmbat culoarea.
Pofta buna!

Reteta Friggione rapid cu perisoare a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro

Alte retete cu perisoare de carne gasiti aici:

Bors de perisoare cu legume si smintina ,

Ciorba ardeleneasca de perisoare ,

Supa de perisoare cu tarhon .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita