Fulgii de porumb se zdrobesc, se adauga alunele tocate. Apoi se topeste ciocolata impreuna cu untul si se incrusteaza bine pe o tava tapetata cu hart
Fulgii de porumb se zdrobesc, se adauga alunele tocate. Apoi se topeste ciocolata impreuna cu untul si se incrusteaza bine pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26cm. Se lasa sa se intareasca la frigider pana preparati crema. Se inmoaie 8 foi de gelatina in apa rece pentru 10 min, apoi se dizolva gelatina la foc moale in 2 linguri de apa.
Se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de zahar si 3 linguri din aceasta compozitie se inglobeaza in gelatina si totul se adauga la cantitatea mare de iaurt.
3. Se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 400ml de frisca batuta.
4. 450g de piersici din compot (eu am folosit caise combinate cu piersici) se taie felii si se pun la scurs. Pe blat se repartizeaza un strat de crema de iaurt, apoi feliile de piersici, peste care se aseaza restul de crema si se da la frigider pentru doua ore.
5. Pentru ornat, se inmoaie 4 foi de gelatina pentru 10 minute in apa rece, se dizolva in 2 linguri de apa la foc mic si adaugam alte 400g piersici taiate feliute. Amestecam ca piersicile sa fie uniform imbracate in gelatina. Se lasa sa se racoreasca.
Compozitia de fructe se aseaza pe mijlocul tortului si cu alte 200ml de frisca batuta imbracam tortul dupa bunul plac.
Eu l-am ornat si cu carlionti de ciocolata.
Pofta buna!
Reteta Tort crocant cu piersici a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro
Alte retete cu piersici gasiti aici:
Tort cu piersici ,
Prajitura cu piersici ,
Prajitura cu piersici si frisca
Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...
Tort cu clementine si migdaleRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiCulinar prezintă azi o rețetă super simplă și super delicioasă de placinte la tigaie cu branza si cascaval. O gustare...
Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcavalAroma si delicatete pentru zile friguroase!
Supa crema orange mixPiftia clasica de porc este o mancare specifica sezonului rece si este delicioasa, mai ales daca se serveste cu salata de...
Piftie clasica de porcRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteDam cartofii pe razatoare. Adaugam ouale, apoi untul si cascavalul -date pe razatoare, susanul, curry, praful de usturoi,...
Pernute de cartofiPrajitura Tosca este o delicioasa prajitura de casa cu mac si crema fina vanilata, cu glazura si biscuiti. Este o reteta de...
Prajitura ToscaTort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolataTortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Comentarii