Placinta impletita se poate pregati cu mere sau afine, cu visine, ca si o placinta cu fructe la cuptor. Este delicioasa si aspectuoasa.
Se pun 200 g din cantitatea de faina intr-un vas cu zaharul drojdia si sarea si se amesteca bine. Separat, punem la foc mic laptele cu apa si grasimea (untul sau margarina, eu am pus margarina de 2 feluri ca nu aveam suficienta prin casa) Si se incalzeste pana se topeste margarina dar nu mai fierbinte de 50 - 54 C (120-130 F) ca sa nu distrugem drojdia. Se adauga acest lichid caldut peste ingredientele uscate. Si se amesteca pana se inmoaie. Se adauga oul si restul de faina si se amesteca pana se omogenizeaza si se da forma rotunda. Aici in revista e specificat : Nu framantati aluatul si eu nu am framantat.
Mama cand a facut si ea placinta nu a citit cu atentie si a framantat 2-3 minute. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Daca folositi drojdie normala lasati putin mai mult timp 20-25 min, va orientati voi.
In acest timp pregatiti umplutura cu care vreti sa umpleti placinta. In carte era o reteta de cream cheese dar eu am modificat-o putin. Si cealalta placinta ca eu am facut 2 am umplut-o cu mere.
Umplutura de mere:
4-5 mere le-am taiat cubulete mici si le-am pus la calit cu o lingura de unt, zahar si scortisoara daca vreti. pana s-au inmuiat si a scazut lichidul. Acum puteti sa scurgeti excesul de lichid si sa lasati sa se racoreasca merele sau sa adaugati o lingura cu varf de amidon si sa mai lasati putin pe foc cum mi-a trecut mie prin cap in acel moment ca nu ma induram sa arunc bunatate de zeama de mere naturale. Am lasat sa se racoreasca.
Acum sa trecem la modelat placinta.
Din aluatul obtinut se intinde o foaie dreptunghiulara, putin mai groasa spre centru. Se pune umplutura pe mijocul foii si se cresteaza pe margini cam asa: Si se incepe impletitul. Si gata! Se transfera in tava de copt.
Aici vreau sa mentionez ca am avut o problema la una din placinte si anume la cea cu blueberry filling. Cand am transferat-o a inceput sa curga siropul de blueberry prin impletituri ca era in stare destul de lichida. I-am venit eu de hac cumva. De aceea va sfatuiesc sa puneti un gem sau o dulceata mai teapana. La placinta cu mere, mai cu experimentata deja am lasat si foaia de copt dedesubt cand am modelat-o asa ca atunci cand am transferat-o am luat-o de aripi (foaia de copt) si a fost mai usor drumul si fara peripetii. Buun! Apoi am dat tava la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 45 minute dar verificati ca nu sunt sigura.
Reteta de placinta impletita cu fructe a fost propusa de Leea pe forum culinar.
Lasati placinta impletita cu fructe sa se raceasca putin dupa care o puteti servi.
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineGulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...
Gulas in strachina de pitaSunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...
Prajitura ToscaUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vaniliePrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii