Roxana Ciobanu, autoarea blogului culinar Rocsy in bucatarie ne aduce sfaturi utile despre mentinerea prospetimii alimentelor.
Mi-am facut un nou prieten de cateva zile, un nou prieten in bucatarie, ca doar acolo imi place sa imi petrec cel mai mult timp. Se numeste Food Saver si este un aparat de vidat cu poti pastra alimentele in stare proaspata in congelator chiar si cateva luni.Daca sunteti persoane ocupate si nu aveti timp sa va duceti prea des la piata, puteti sa va cumparati mai multe produse o data si le vidati, astfel evitati risipa, economisiti timp dar si bani.
Daca folositi o rola pentru pungi, puteti sa va faceti pungile cat de mari doriti, in functie de tipul de alimente pe care doriti sa le vidati si in functie de cantitatea lor.
Asadar, puneti rola in spatiul sau special si trageti punga sub bara verde cu cutit, cat sa iese putin in afara aparatului, pentru a se suprapune peste banda de etansare.Inchideti aparatul, auziti un clic, mai apasati o data pana incuietorile laterale ies in afara, veti vedea o banda verde.
Conectati aparatul la priza, se va aprinde un led verde, apasati butonul etansare. Se vor aprinde toate ledurile verzi, doar ultimul rosu. Cand primul buton verde ramane aprins, inseamna ca etansarea s-a terminat.
Apasam incuietorile si capacul se deschide.Trageti de punga, in functie de cat de mare doriti sa o taiati si cu ajutorul catarului o taiati.
Vedeti ca in timpul vidarii punga se va mai micsora putin. Faceti mai multe pungi o data. Am inceput sa videz mai intai ceva carne.Am ales pulpe de pui, piept dezosat si ceafa de porc.Am spalat carnea si am sters-o cu niste servetele sa fie bine uscata. Daca ramane apa, aparatul va absorbi lichidul si vidarea nu se va face corect. Ceafa am feliat-o, iar pieptul de pui l-am taiat jumatati.Puneti feliile de carne/ jumatati de piept/ pulpele de pui pe numar de portii sau in cantitate mai mare, asta este la alegerea voastra, in pungi.Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi si ultimul rosu. Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze.
Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata. Deschideti capacul si gata, carnea este vidata. Daca sunteti amatori de mezeluri sau pregatiti mezeluri in casa, nu uitati ca si acestea pot fi vidate. Pe lateralele pungilor sunt niste benzi albe pe care puteti scrie felul carnii, numarul de portii, data la care ati vidat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii