Roxana de la Rocsy in Bucatarie revine cu o noua serie de sfaturi despre cum putem evita risipa alimentara:
Cu Food Saver, un nou aparat de vidat, cu siguranta veti spune stop risipei.
Sa fim sinceri, de cate ori nu ati aruncat alimente fie pentru ca au expirat, fie ca s-au stricat?
Daca le vidati puteti evita aceste lucruri deoarece ele se patreaza mai mult timp proaspete, de pana la 5 ori mai mult timp, decat in mod obisnuit, fie in congelator, frigider sau alte spatii de depozitare.
Este un mod sanatos de conservare, care nu necesita mult timp si se face foarte simplu.
Imi place sa fac economie de buget si timp, urasc sa arunc alimente, in conditiile in care altii nu au ce manca.
In ce priveste legumele, le puteti vida fierte, coapte, in stare cruda, intregi, taiate sau cum mai doriti.
Eu am vidat cativa ardei copti, dar bine scursi de zeama, ardei galbeni si kapia cruzi, masline fara samburi, la fel, bine scurse. S-a intamplat de multe ori sa cumpar masline sa imi curga zeama prin frigider, ori sa se acreasca si sa le arunc.
Asezati in pungi ardeii copti/ ardeii cruzi/ maslinele si incepeti vidarea.
Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi, ultimul rosu.
Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze. Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata.
Ardeii copti ii pastrati in congelator, iar celelate in frigider.
Mai puteti vida fasole verde, mazare, porumb, vinete copte si tot ce va mai place sa pastrati proaspat pentru la iarna.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii