Rocsy ne intampina de obicei pe blogul sau culinar plin de savoare, Rocsy in Bucatarie. De data aceasta ea a venit aici sa spuna "Stop risipei alimentare" si sa ne propuna solutii practice pentru a preveni aruncarea alimentelor. Iata noua demonstratie a Roxanei ca putem fi mai cumpatati si mai eficienti in organizarea alimentelor noastre:
Stiti ca puteti vida vinul desfacut sau mancaruri gata preprate?
Da, acum este posibil acest lucru.
Trebuie sa aveti doar dopul de vidat pentru vinuri si caserolele speciale. In caserole puteti pastra fursecuri, biscuiti, sosuri, supe, tocanite, chiftelute, paste, orez, fasole, alune, cafea si tot ceea ce va mai face voua placere.
Puteti sa va pregatiti de acasa pachetul pentru sevici in caserole, le vidati si nu mai riscati sa varsati mancara prin sacose, in plus isi va pastra si aroma mai bine.
Sau daca trece sotia/sotul pe la voi la voi cand este ora mesei va poate aduce mancarea calda.
Aceste caserole sunt grozave si cand mergeti in excursii, vidati toate prepratele in ele, voi escaladati muntii si ajungeti cu totul intact.
Am facut chiftelute si le-am vidat in caserole. Minunat! De ce? Pentru ca, de fiecare data cand fac, oricat le-as inveli, le pun in frigider si se imprastie miros peste tot. Acum nu s-a mai intamplat acest lucru.
Am cumparat struguri, am mancat cat mi-am dorit, restul i-am vidat in caserole si i-am pus la frigider sa ii am proaspeti si in urmatoarele zile.
Aaaa, dar ierburile aromatice… De cate ori cumparam, desfaceam cutia/pachetul si dupa cateva zile isi pierdeau aroma. Acum le-am vidat in caserole, folosesc cand am nevoie si videz la loc.
Cum procedati sa vidati caserolele?
Simplu:
- puneti in caserole alimentele dorite, puneti capacele-conectati aparatul la priza, punteti un capat al furtunasului in portul de accesoriu de la aparat (este o mica gaurica de fapt) iar la celalalt capat puneti butonul special, il asezati in spatiul special de deasupra caserolelor.
- apasati butonul de vidare iar in cateva secunde o sa ramana aprins doar primul led verde-vidarea este gata, iar cand doriti sa devidati o caserola, trageti de supapa de pe capac.
Daca nu folositi dintr-o caserola tot preparatul, atunci luati cat va este necesar si vidati la loc.
Poate v-am facut curiosi sau poate nu sa vedeti daca intr-adevar este atat de bun si util acest aparat de vidat, dar eu va spun sincer ca merita sa va achizitionati unul.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii