Daca nu o cunoasteti deja prin intermediul blogului sau culinar de exceptie, Laura's Sweets, v-o prezentam cu drag pe Laura Nechita, care s-a alaturat campaniei initiate de FoodSaver de constientizare a risipei alimentare. Laura este totodata si mama, deci cu atat mai preocupata de calitatea hranei oferite familiei ei, dar si de o organizare inteleapta a resurselor, astfel incat risipa sa nu isi faca loc. Iata ce solutie a gasit pentru pastrarea fructelor si legumelor:
Cea mai mare provocare de cand am devenit mamica, a fost sa pastrez un echilibru in toate planurile, dar in special in ceea ce priveste alimentatia.
Nu este un secret ca de-a lungul timpului, oferta si cererea au dictat evolutia pietei alimentare, astfel incat astazi beneficiem de o paleta extraordinar de diversificata, cu alte cuvinte avem acces la enorm de multe produse. Spun enorm, intrucat, in timp ce in majoritatea tarilor dezvoltate sau in curs de dezvoltare au ajuns sa risipeasca aproape in orice domeniu, tari subdezvoltate sunt in permanenta stare de subnutritie.
Cred ca a devenit un must sa economisim, sa pastram, sa reciclam, dar mai presus de toate, sa apreciem ceea ce ni se ofera. La fel de importanta este si selectia, atat alimentara, cat si investitiile in produse menite sa ne confera siguranta, conservare si prospetime.
Produsele naturale, bio sau cat mai apropiate de natural ne stau inca la dispozitie, fie de la furnizori locali, fie procurandu-ne din sursa autohtona, cultivand legume, fructe, crescand o pasare, etc.
Sigur ca natural este alegerea tuturor, insa pe cat de cautate sunt produsele bio, pe atat de scurta este durata lor de valabilitate, “de viata” sa zicem. Si atunci, trebuie cautate solutii de conservare, depozitare, alternative sanatoase de a le savura si dincolo de termen.
Asadar, congelarea este primul gand care ne vine in minte, insa nu toate produsele pot urma aceasta cale.
Alternativa se numeste Food Saver, un aparat de ambalare in vid, iar eu personal l-am ales “partener” de nadejde in bucataria mea.
Mereu in cautare de produse naturale, aleg fructe, legume proaspete, carne de curte, lactate de calitate. Acum am posibilitatea, grozava de altfel, sa pastrez calitatile nutritive ale alimentelor, practic, prelungindu-le durata de valabilitate. Nu de putine ori, am fost pusa in situatia de a arunca resturi de alimente, care fie au expirat, fie si-au pierdut calitatile nutritive, fie nu au mai fost pe placul nostru. Trista, ba chiar gresita aceasta situatie, m-a facut sa ma gandesc serios sa evit pe viitor sa risipesc mancarea.
Astazi, aleg Food Saver, ca sa pastrez legumele mai mult timp in frigider, carnea mai mult timp in congelator, si iata ca aceasta alternativa s-a dovedit chiar grozava! Este usor de manevrat, usor de depozitat si extrem de rapid: multiple avantaje, produse care stau in siguranta, iar eu o mamica extrem de multumita.
Haideti sa vedeti cat de usor, simplu si sigur puteti beneficia si voi de alimente pastrate in siguranta.
Mai multe informatii puteti afla pe Food Saver.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii