Cum pastrezi mai mult mancarea gatita - Reteta de mancare de pipote cu praz si masline

Cum pastrezi mai mult mancarea gatita - Reteta de mancare de pipote cu praz si masline

Simona's Passion Blog ne ofera o solutie simpla pentru situatiile in care gatim mai mult decat familia noastra poate consuma. Evitam astfel sa aruncam mancare, in care investim timp, pasiune, dar si resurse. Haideti sa vedeti cat de simplu ne arata Simona ca poate fi sa spunem "Stop risipei alimentare", sa pastram si sa economisim!
In plus, ne bucuram datorita Simonei si de reteta unei mancari delicioase:

Am descoperit cum pot pastra mancarea gatita mai mult timp, cu niste ajutoare foarte utile: casterolele aparatului de vidat FoodSaver.
Prin vidare se prelungeste perioada de prospetime a alimentelor, inclusiv a mancarurilor gatite pe care nu le putem consuma intr-un timp scurt. 
Eu am vidat extrem de simplu o mancare de pipote cu praz si masline, a carei reteta v-o ofer cu drag:

Ingrediente * 700 g pipote * 500 g praz * 2 legaturi ceapa verde * 100 g rosii * 50 ml vin alb * masline negre * cimbru * sare de mare * piper Mod de preparare Pipotele se curata, se spala si se fierb in apa cu putina sare. Intr-o tigaie se incinge putin ulei,se pune prazul si ceapa verde spalate si tocate marunt, rosiile si se lasa la foc mic pana cand acestea se inmoaie. Se adauga pipotele fierte, vinul alb, o ceasca de apa, cimbrul, sare, piper dupa gust, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana cand a scazut toata zeama. Cu cateva minute inainte de a opri focul se se adauga maslinele negre feliate. Mancarea de pipote cu praz si masline se serveste calda sau sau rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce