Cum pastrezi mai mult mancarea gatita - Reteta de mancare de pipote cu praz si masline

Cum pastrezi mai mult mancarea gatita - Reteta de mancare de pipote cu praz si masline

Simona's Passion Blog ne ofera o solutie simpla pentru situatiile in care gatim mai mult decat familia noastra poate consuma. Evitam astfel sa aruncam mancare, in care investim timp, pasiune, dar si resurse. Haideti sa vedeti cat de simplu ne arata Simona ca poate fi sa spunem "Stop risipei alimentare", sa pastram si sa economisim!
In plus, ne bucuram datorita Simonei si de reteta unei mancari delicioase:

Am descoperit cum pot pastra mancarea gatita mai mult timp, cu niste ajutoare foarte utile: casterolele aparatului de vidat FoodSaver.
Prin vidare se prelungeste perioada de prospetime a alimentelor, inclusiv a mancarurilor gatite pe care nu le putem consuma intr-un timp scurt. 
Eu am vidat extrem de simplu o mancare de pipote cu praz si masline, a carei reteta v-o ofer cu drag:

Ingrediente * 700 g pipote * 500 g praz * 2 legaturi ceapa verde * 100 g rosii * 50 ml vin alb * masline negre * cimbru * sare de mare * piper Mod de preparare Pipotele se curata, se spala si se fierb in apa cu putina sare. Intr-o tigaie se incinge putin ulei,se pune prazul si ceapa verde spalate si tocate marunt, rosiile si se lasa la foc mic pana cand acestea se inmoaie. Se adauga pipotele fierte, vinul alb, o ceasca de apa, cimbrul, sare, piper dupa gust, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana cand a scazut toata zeama. Cu cateva minute inainte de a opri focul se se adauga maslinele negre feliate. Mancarea de pipote cu praz si masline se serveste calda sau sau rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia