Blogul culinar Laura's Sweets ne propune o tema de meditatie asupra unei teme foarte actuale: risipa alimentara. Iata ce ne propune Laura, o maestra a bunantatilor,pentru a le pastra mai mult timp, evitand risipa:
Statisticile recente cu privire la hrana, alimentatie, sunt de-a dreptul alarmante, peste 2 miliarde de tone de alimente sunt aruncate la gunoi anual, in intreaga lume.
Fie ca risipa provine din consumul casnic, fie din filiera comerciala, acest lucru este fara doar si poate, gresit si daunator.
De la mic la mic, apoi de la mic la mai mare, se poate mobiliza si educa un concept de economisire, de conservare, ulterior de evitare a risipei.
Acum, in sezonul conservelor mai ales, am gasit o solutie foarte buna si usor de utilizat, aparatul de vidat FoodSaver.
Catina cea minunata si plina de vitamine am preparat-o sub forma de suc, iar cojile pline si ele de vitamine, le-am uscat la soare si apoi, le-am ambalat in vid, cu ajutorul Food Saver. Le putem folosi la ceai, le putem folosi la infuzii, dar nicidecum nu le vom arunca.
Nucile cele pline de vitamine, bune pentru creier, le putem savura oricand in sezonul rece, dar din pacate, cu timpul ele rancezesc, mai ales daca sunt depozitate in atmosfera umeda. Sigur ca lasate descoperite in zone aerisite, vor capata praf si impuritati. Si atunci ce putem face?
Inca o data, apelam la Food Saver si le am ambalam in vid. Avantajul este ca putem dimensiona portiile necesare, si apoi, si mai avantajos este ca putem refolosi pungile pentru alte alimente. Nimic nu se arunca, totul se refoloseste sau se transforma, nu?
Mai multe informatii despre produsele Food Saver, puteti gasi pe site.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Comentarii