Blogul culinar Laura's Sweets ne propune o tema de meditatie asupra unei teme foarte actuale: risipa alimentara. Iata ce ne propune Laura, o maestra a bunantatilor,pentru a le pastra mai mult timp, evitand risipa:
Statisticile recente cu privire la hrana, alimentatie, sunt de-a dreptul alarmante, peste 2 miliarde de tone de alimente sunt aruncate la gunoi anual, in intreaga lume.
Fie ca risipa provine din consumul casnic, fie din filiera comerciala, acest lucru este fara doar si poate, gresit si daunator.
De la mic la mic, apoi de la mic la mai mare, se poate mobiliza si educa un concept de economisire, de conservare, ulterior de evitare a risipei.
Acum, in sezonul conservelor mai ales, am gasit o solutie foarte buna si usor de utilizat, aparatul de vidat FoodSaver.
Catina cea minunata si plina de vitamine am preparat-o sub forma de suc, iar cojile pline si ele de vitamine, le-am uscat la soare si apoi, le-am ambalat in vid, cu ajutorul Food Saver. Le putem folosi la ceai, le putem folosi la infuzii, dar nicidecum nu le vom arunca.
Nucile cele pline de vitamine, bune pentru creier, le putem savura oricand in sezonul rece, dar din pacate, cu timpul ele rancezesc, mai ales daca sunt depozitate in atmosfera umeda. Sigur ca lasate descoperite in zone aerisite, vor capata praf si impuritati. Si atunci ce putem face?
Inca o data, apelam la Food Saver si le am ambalam in vid. Avantajul este ca putem dimensiona portiile necesare, si apoi, si mai avantajos este ca putem refolosi pungile pentru alte alimente. Nimic nu se arunca, totul se refoloseste sau se transforma, nu?
Mai multe informatii despre produsele Food Saver, puteti gasi pe site.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii