Zilele gustului si ale savorii

Zilele gustului si ale savorii

Din nefericire, ciclul prepararii produselor n-a putut fi imortalizat si nici urmarit, cele trei feluri de mancare fiind deja preparate la momentul inceperii evenimentului. S-a servit un file de salau cu garnitura de ciuperci si sos de sfecla rosie, celebrul "coq au vin" cu garnitura de paste si ciuperci cu usturoi, muschi de vitel cu sparanghel si ca desert o combinatie de mere uscate caramelizate, gutui si un soi de peltea.

Trebuie spus ca toate preparatele au avut un gust desavarsit, secretul bucatariei franceze stand in amestecul de savori si elemente diferite, deseori inedite. Servite separat, componentele fiecarui fel de mancare au un gust minunat, insa in amestec, combinate intre ele, ofera papilelor gustative acel unic sentiment de rasfat al cavitatii bucale.

Evenimentul a avut loc sub patronajul Ambasadei Frantei la Bucuresti si al Institutului Francez din Bucuresti, avand ca tema produsele romanesti sub "savoir faire", adica cunostintele (gastronomice) franceze. Toate elementele care au contribuit la realizarea felurilor de mancare, provin din Romania, la ele fiind adaugata doar priceperea maestrilor francezi. Iata un semn ca si dn alaturarea romano-franceza poat iesi ceva minunat.

Manifestarea cultural-gastronomica si demonstratia culinara au avut loc la Hotel Epoque din Bucuresti, un cadrul desavarsit, exclusivist si perfect ales pentru eveniment.

Mai multe imagini de la eveniment puteti vedea in galeria foto.

foto si text: Cristian Szilvassy

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia