Anul acesta, in competitia IWCB (www.iwcb.ro ) au intrat 19 tari, iar probele inscrise au provenit de la 56 producatori romani, 59 producatori straini si 9 importatori care au inscris probe de la alti 55 producatori straini. Asadar, au fost inscrise probe de la 170 producatori: 33% producatori romani si 67% producatori straini, a caror jurizare a fost facuta pe tablete, pentru a asigura o securitate cat mai ridicata a procesului de acordare a medaliilor.
Comisiile de jurizare au fost constituite din 12 jurati straini si 9 jurati romani. Cei 12 jurati straini provin din tari ca Franta, Italia, Germania, Elvetia, Statele Unite, Columbia, Bulgaria, Moldova, dar si din tari reprezentate pentru prima data in juriu: Hong Kong, Polonia, Croatia, Slovacia. Medaliile acordate sunt repere importante pentru profesionisti si pentru iubitorii vinului. Ierarhia creata de IWCB reprezinta baza pentru selectiile restaurantelor, pentru listarile magazinelor specializa, pentru pasionatii de vinuri. Topul tarilor dupa numarul de probe inscrise in concurs este urmatorul: Romania - 395 probe, dintre care 30% medaliate Moldova - 110 probe, dintre care 34% medaliate Italia - 68 probe, dintre care 24% medaliate Franta - 38 probe, dintre care 42% medaliate Portugalia - 23 probe, dintre care 30% medaliate Bulgaria - 15 probe, dintre care 47% medaliate Nivelul excelent al concursului a facut ca un vin rosu si un vinars de 28 de ani din Romania sa isi adjudece cea mai pretioasa distinctie, Marea Medalie de Aur: LacertA Cuvee IX – Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra, Syrah 2011, al producatorului Fine Wine JAD – vinars de 28 ani, al producatorului VINCON VRANCEA Cele 225 medalii acordate au fost repartizate astfel: 2 Marea Medalie de Aur 1% 76 Medalia de Aur 34% din total medalii si 11 % din total probe de vin inscrise 147 Medalia de Argint 65% din total medalii si 20% din total probe de vin inscrise Concursul International de Vinuri Bucuresti, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a editie, devine unul dintre cele mai importante concursuri ale Europei Centrale si de Est. Lista vinurilor premiate la International Wine Contest Bucharest, pentru fiecare editie, o gasiti pe site-ul oficiasl al concursului: www.iwcb.ro.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....
Omleta cu ciuperci fripteReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii