Un pahar cu bere pe zi poate reduce cu 31% incidenta bolilor de inima

Mai mult, alte cercetari recent efectuate in paralel in Cehia si Australia reconfirma aceste rezultate si leaga o dată în plus consumul moderat de bere de reducerea riscului de imbolnavire a inimii. Studiul realizat de cercetatorii italieni s-a desfasurat la finele anului trecut si a inclus analiza altor 16 studii efectuate pe mai mult de 200.000 de participanti. Cercetatorii au observat ca persoanele care consumau un pahar de bere pe zi prezentau un risc de a dezvolta boli cardio-vasculare cu 31% mai redus decat cei care nu consumau aceasta bautura. „Rezultatele studiului sunt imbucuratoare pentru iubitorii de bere, carora li se reconfirma practic un beneficiu pe care consumul moderat de bere il are – scaderea incidentei bolilor cardio-vasculare. Datorita compozitiei sale, berea, consumata insa cu moderatie – conditia obligatorie pentru ne afla in zona de beneficii pentru organism -  poate creste cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL), astfel incat riscul aparitiei bolilor coronariene se reduce. Iata ca berea este un obiect de studiu interesant pe toate meridianele si sunt convinsa ca in viitor vom avea semnale la fel de pozitive ca urmare a derularii unor studii si in Romania, prin intermediul burselor de cercetare pe care Centrul de Studi despre Bere, Sanatate si Nutritie le acorda.”, declara Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. Cercetatorii au identificat de asemenea si alte calitati ale berii care nu se regasesc in cazul altor bauturi alcoolice. Aceasta contine mai multa apa – în proportie de peste 90%. In plus, berea contine carbohidrati, potasiu, magneziu si vitamine de tip B, inclusiv acid folic. Astfel, un pahar de bere pe zi ofera peste 15% din doza zilnica recomandata a acestor substante. In plus, consumata moderat, berea poate scadea nivelul de homocisteina din sange, care in cantitati mari este un factor activ in producerea bolilor de inima. Studii paralele desfasurate in comunitati in care se consuma berea, din Australia si Cehia, leaga de asemenea consumul moderat de bere de scaderea riscului de aparitie a bolilor de inima.  Astfel, 3.000 de iubitori de bere care au participat la studiu in Australia, pe o perioada de 10 ani, au inregistrat un risc de imbolnavire cu peste 20% mai mic fata de cei care nu au consumat aceasta bautura. In plus, studiul desfasurat in Cehia a demonstrat ca barbatii cu cel mai mic risc de a suferi un atac de cord beau intre 4 si 9 litri de bere pe saptamana, adica intre 7 si 15 pahare pe saptamana, înscriindu-se astfel în limitele unui consum de bere moderat. Asemeni colegilor lor din celelalte ţări, si cercetatorii italieni atrag atentia asupra faptului ca rezultatele studiilor se confirma pentru un consum moderat de bere. Mai mult, aceasta bautura trebuie combinata cu un stil de viata sanatos, excesele alimentare si sedentarismul fiind total nerecomandate.   Surse studii: http://www.boston.com/lifestyle/health/articles/2011/11/21/a_pint_of_beer_a_day_may_boost_your_heart_health/ http://www.dailymail.co.uk/health/article-5516/Is-wine-beer-better-you.html#ixzz1xkpUBRBj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia