Asociatia Slow Food Turda in parteneriat cu Slow Food International, Slow Food Bulgaria, Universitatea de Stiinte Gastronomice din Pollenzo, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj, Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa Turda, Asociatia Pastratorii Traditiilor, Fundatia Adept Transilvania, Asociatia „Grupul de Initiativa Radu Anton Roman”, Asociatia Eco Ruralis, alaturi de Primaria Municipiului Turda si partenerul media Culinar.ro organizeaza in perioada 1 – 7 august 2011, intalnirea europeana de tineret Tineri Europeni pentru Hrana Sustenabila, in statiunea montana Baisoara, jud. Cluj.
Acest nou eveniment international Slow Food, da posibilitatea tuturor sa descopere productii de calitate din toata Europa; sa inteleaga implicatiile culturale, economice si de mediu; si sa fie informati despre practici sustenabile de consum. Sopul proiectului este consolidarea retelei de tineri consumatori, comunitati rurale, fermieri, producatori si factori de decizie, prin evidentierea biodiversitatilor locale, la nivel balcanic si european.
YES FOOD! va gazdui prima intalnire a tineretul european in Romania. Peste 80 de tineri, cu varsta pana in 35 de ani, veniti din numeroase tari europene vor participa la intruniri: elevi, studenti, bucatari, fermieri, producatori, jurnalisti, activisti de mediu si cei care lucreaza in sprijinul inbunatatirii lumii complexe si cruciale a productiei de mancare si a consumului. Ei vor schimba idei despre cum sa implice factorii de decizie a hranei in tarile lor si cum sa isi uneasca eforturile la nivel regional in asa fel incat culturile si traditiile sa fie mai bine conservate. Din programul taberei amintim doar cateva dintre cele mai importante puncte: degustare de miere, branzeturi si de uleiuri, seara de olarit, vizite la producatori de afumaturi, dulceturi si branzeturi, vizitarea unor centre de productie, restaurante si pensiuni, vizita la o ferma ecologica, dar si ateliere pe teme cum ar fi Biodiversitate si Identitate sau productie agricola organica, sustenabila si corecta.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii