Acest trend se poziționează undeva la mijloc, între cinele formale și mâncatul unei pizza direct din cutie. A te bucura de mâncarea pregătită din ingrediente atent selectate într-o atmosferă relaxantă este tot mai important. Ingredientele naturale sunt valorificate în gătit, însă folosirea aluatului de patiserie gata pregătit, de exemplu, ca parte a unei diete sănătoase nu reprezintă neapărat un impediment. Conform cercetărilor internaţionale efectuate de Fiskars Homeware, prepararea alimentelor şi mâncatul sunt tot mai mult percepute drept o activitate de petrecere a timpului liber. Potrivit studiului, până la 80% din oameni sunt interesaţi de gătit, în timp ce între 28 - 37% sunt foarte interesaţi de această activitate. Aceştia din urmă pregătesc mâncare de cel puţin patru ori pe săptămână şi asociază gătitul cu bucurie, creativitate şi inspiraţie. Sunt mândri de casa şi bucătăria lor şi dornici să îşi invite prietenii şi familia la cină. Au vârste curpinse între 25 - 65 de ani și sunt, într-un număr tot mai mare, bărbați. Dacă responsabilităţile bărbaţilor se concentrau în jurul grătarului din grădină, un număr tot mai mare au migrat în ultima vreme spre bucătărie, devenind bucătari amatori sau pur și simplu, pasionați de gastronomie. Pe plan internaţional, interesul se observă în rândul bărbaţilor de 20 până la 30 de ani. Entuziasmul se explică și prin popularitatea pe care au o diverși bărbați bucătari care apar la TV. Pe de altă parte, generaţia care se ocupă de bucătărie este prima generaţie a căror mame au fost implicate în mod activ în viaţa profesională; copiii au învăţat să se descurce singuri într-un mediu dominat în mod tradiţional de mame, şi nu consideră treburile casnice aparţinând doar unui gen. Bucătăria ca spaţiu de lucru reflectă tot mai mult stilul de viaţă şi personalitatea oamenilor. Există apartamente fără bucătărie pentru cei al căror stil de viaţă nu necesită un astfel de spațiu. Pe de altă parte, pasionații consideră funcţionalitatea şi estetica bucătăriei importantă: ei îşi doresc un spaţiu de lucru care să fie funcţional şi foarte personal. În general, se poate spune că bucătăria a devenit mai degrabă un spaţiu social, folosit nu numai pentru pregătirea şi consumarea mâncării, dar şi pentru socializare şi divertisment. Acest lucru este foarte vizibil în designul caselor moderne, în care bucătăria şi camera de zi sunt adeseori parţial sau complet unite, formând un spaţiu de zi aerisit şi deschis. Tendinţele actuale privind bucătăriile arată un accent puternic pe negru pentru a completa suprafeţele albe şi de lemn. Când vine vorba de ustensilele de bucătărie precum cuţitele, consumatorii investesc în calitate. Nu mai e nevoie sa spunem că, în special consumatorii care se consideră bucătari amatori, au aşteptări înalte de la ustensilele de bucătărie pe care le folosesc şi de aceea sunt dispuşi să investească în ele. Designul tradiţional al cuţitelor e completat de noi materiale pentru lame şi mâner şi de culori distinctive. Printre trendurile curente se numără cuţitele în culori uniforme şi distincte cu design neted care atrag atenţia. Pe lângă aspectul vizual, consumatorii caută funcţionalitate la un cuţit: durabilitatea, echilibrul, uşurinţa în folosire şi curăţare uşoară sunt caracteristicile cele mai importante. Consumatorii doresc produse sigure, durabile, uşor de folosit şi întreţinut. Problemele de igienă şi sănătate trebuie de asemenea luate în considerare în designul produsului. Pe lângă performanţă, clienţii vor ca designul produsului să fie modern, interesant şi să le reflecte stilul şi personalitatea unică. Desigur, asta e uşor de înţeles acum că bucătăria a devenit un spaţiu social destinat activităţilor de relaxare unde toată familia și prietenii sunt invitaţi. Surse: Allrecipes.com, 2011 Eating and cooking insights and trends, WSGN Homebuildlife, 12 Dec 2011, TNS Gallup, Homeware Category Research, Finland, Sweden, Norway, Denmark and Holland, October 2010
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii