Primul eveniment dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între 19 – 21 iulie 2019, în Parcul Titan din București
Pasiunea pentru Asia a creat in 2013 prima ediție Asia Fest, o călătorie până în cele mai îndepărtate colțuri ale marelui continent astfel încât iubitorii de cultură, atât tradițională, cât și contemporană, să poată ajunge pe meleagurile sale pline de mister și inspirație. Iar, șase ani mai târziu, iubitorii de mâncare exotică pot experimenta gusturi nemaivăzute, la primul eveniment ce are în prim plan gastronomia asiatică – Asian Food Fest, festival gastronomic ce se va desfășura între 19 și 21 iulie, în Parcul Titan din București, cu intrarea liberă pentru vizitatori.
Impatimitii iubitori de arome exotice se pot rasfata din plin cu ramen, creveți tempura, înghețată cu matcha și cu bubble waffles – street food în stil japonez, bulgogi și kimchi coreean, spring rolls și colțunași chinezești, cig kofte – cel mai cunoscut preparat vegetarian turcesc, tikka masala și murgh kebab ca în India, plăcinte și dulciuri siriene, înghețată după rețete thailandeze și libaneze, dar și cu băuturi tradiționale: limonadă, sucuri și cafea turcească și ceaiuri indiene și japoneze, în cel mai mare spațiu din România ce reunește exponenții gastronomiei asiatice.
De asemenea, pasionații se vor putea bucura și de demonstrații de gătit live, unde pot vedea cum se pregătesc feluri de inspirație asiatică, cu fructe de mare, dar și preparate tradiționale coreene cum ar fi sushi-ul lor național – kimbap și aperitivele jumeok bap și gimmari și pot primi sfaturi despre cum le pot pregăti și acasă.
Nu vor lipsi nici ingredientele de luat acasă iar vizitatorii au de ales dintre sosuri pentru rața Pekin și Teriyaki, fructe rare în sirop. condimente pentru curry și masala, ghimbir murat, noori și wasabi pentru sushi și paste și orez care completează toate felurile chinezești, pentru a se putea bucura de gust și de arome delicioase oricând.
Pe scena Asian Food Fest se va putea vedea un mix de muzică live, Dj, spectacole de dans și demonstrații de gătit într-o atmosferă de festival, totul ca experiența să fie una completă. Spectatorii vor avea ocazia să cunoască Asia tradițională cu ceremonia coreeană a ceaiului, dansurile japoneze și orientale și parada de peste 50 de costume autentice din Japonia, Coreea, China, Turcia, India, Palestina, Afghanistan și Indonezia dar și pe cea modernă alături de fanii culturii K-pop.
În ziua de vineri, 19 iulie, sunt de văzut recitalul unuia dintre cei mai apreciați artiști turci, Deniz Cem, ce a compus peste 50 de melodii în limba engleză, turcă și în alte limbi de origine latină și s-a făcut remarcat și pe piața muzicală din România, și al lui Serkan, solist roman de origine turcă, ce și-a început cariera în Turcia în 1997, continuând-o apoi în România unde a cucerit publicul cu primul său single.
Iar sâmbătă, pe 20 iulie, nu trebuie ratata fuziunea de folclor din Balcani, muzică electronică și rock adusă de Balkan Taksim, trupă recomandată de legendarul star american Iggy Pop în cadrul emisiunii pe care o susține la postul de radio britanic BBC. Amestecul exploziv de influențe și instrumente nemaivăzute, printre care cobza, sazul turcesc, davulul și darbuka, recompuse electronic, demonstrează că muzica leagă culturile și circulă din țară în țară.
De asemenea, curioșii pot experimenta diverse ateliere de inspirație asiatică, de la henna indiană și pictură pe apă turcească la caligrafie și pictură pe lampioane și evantaie japoneze. Pe toată durata festivalului vor putea fi vizitate expozițiile de pictură cu tematică coreeană și cea de pictură și suveniruri orientale.
Programul complet pe zile și detalii despre festival se pot găsi pe https://asianfoodfest.ro/ și pe FB: https://www.facebook.com/asianfoodfestbucuresti/.
Sponsori: Pepsi, Star, Lay’s, Kikkoman.
Parteneri media: Magic FM, Click!, Click! pentru femei, Agerpres, Cațavencii, Hayat, Bucătăraș, Gustos, Culinar, Rețete Culinare, Yumstops, Eva, Acasă, Catchy, PRwave, Iqool, The Trends, Fete de 10, Goingout, Feeder, Coțofana Urbană, bucureșteni.ro, România Pozitivă.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.
Briose cu capsuni si arahideReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii