Muzeul Satului Banatean din Timisoara, locatie incarcata de traditie, este o binecunoscuta oaza de recreere pentru toti timisorenii la sfarsit de saptamana. Aceste doua manifestari ce se completeaza reciproc doresc sa contribuie la pastrarea valorilor traditionale si sa promoveze cultura si obiceiurile populare prin variatul program artistic folcloric si, in egala masura, prin diversitatea produselor expuse.
Targul traditional de toamna reuneste peste 35 de producatori traditionali si firme din 8 jutede din romania, dar si din Ungaria si Serbia. Toti acestia vor aduce in fata publicului timisorean o varietate de produse culinare traditionale (panificatie, patiserie, paste fainoase, carne, lactate), produse ecologice (miere, ceaiuri, cosmetice), bauturi (vin, tuica, palinca, sucuri naturale), dulciuri de casa, preparate culinare gatite in aer liber la gratar, plita, ceaun sau rotisor.
Targul traditional poate si vizitat vineri intre orele 15:00 si 20:00, iar sambata si duminica intre orele 10:00 si 20:00.
Targul mesterilor populari reuneste un numar de peste 40 de expozanti ce vor crea o atmosfera patriarhala prin maiestria obiectelor prezentate, expresie a artei autentice populare specifice diferitelor zone ale tarii. Vizitatorii vor putea admira si cumpara vase de ceramica, tesaturi, mobilier, picturi pe lemn si sculpturi, jucarii de lemn, instrumente muzicale, oua incondeiate, podoabe si alte obiecte de uz casnic si decorative.
Programul artistic sustinut de solistii si ansamblurile folclorice ale Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis va crea atmosfera de antren si voie buna si ii va incanta pe vizitatori pe toata perioada manifestarii.
INTRAREA ESTE LIBERA!
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii