Ceremonia de inchidere a primei editii a campusului a avut loc in cursul diminetii de 6 august, marcand sfarsitul primei editii a taberei Slow Food destinata studentilor si tinerilor (cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani) avand ca subiect educatia privind hrana si durabilitatea, organizata de Slow Food Turda in colaborare cu Slow Food, reteaua Terra Madre si Chef Cezar.
Mai mult de 80 de tineri (media de varsta 23 de ani ) din 14 tari europene (Austria, Bulgaria, Franta, Georgia, Ungaria, Macedonia, Polonia, Serbia, Slovenia, Israel, Italia, SUA, Canada si Romania) au participat la tabara de vara, multi dintre ei fiind inscrisi la cursurile privind hrana (agronomie, turism). Avand alaturi de ei pe Chef Cezar, reputatul gastronom roman Cezar Munteanu si asociatia sa, ei au avut ocazia sa participe si sa isi adanceasca cunostintele privind protectia si promovarea productiei sustenabile de hrana intr-un program de ateliere, degustari si vizite la fata locului, in zona Vaii Ariesului, la producatori locali de produse alimentare, pe scara redusa.
Evenimentul a oferit Slow Food ocazia sa isi prezinte documentul de pozitie “Spre o Noua Politica Agricola Comuna”, prin care militeaza pentru o noua Politica Agricola Comuna care sa asigure securitatea alimentara si suveranitatea hranei, care sa ofere un raspuns crizei de mediu si climatice si va reinvigora economia si ocuparea fortei de munca in agricultura. La intalnirea finala, participantii au lansat o noua retea Slow Food de tineret, in statele membre ale UE precum si in statele candidate, pentru a ridica nivelul de constientizare in randul tinerilor privind importanta influentarii noii Politici Agricole Comune. Grupul a stabilit sa organizeze evenimente specifice impreuna, cu ocazia zilei Terra Madre din acest an, ziua internationala de celebrare a hranei locale si a comunitatilor de hrana, care va avea loc pe 10 decembrie 2011.
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii