Delicii din insule cu Peter Kuruvita Din 4 martie, de luni pana vineri, de la ora 22:25 În noua noastră emisiune, Peter Kuruvita, renumitul bucătar din Sidney, se aventurează în unele dintre cele mai fascinante comunități insulare din lume, din Filipine până în Indonezia, apoi în Vanuatu și, în cele din urmă, în uimitoarele Insule Cook. Emisiunea Delicii din insule cu Peter Kuruvitaprezintă o varietate de preparate și explorează bucătăria diferită a fiecărei insule, trecând dincolo de imaginea acestor culturi exotice și intrând în bucătăriile locale pentru a descoperi istoria din spatele preparatelor culinare. Peter îmbină tehnici tradiționale și moderne pentru a crea o mare varietate de mâncăruri spectaculoase. Rick Stein - Escapade mediteraneene Din 11 martie, de luni pana vineri, de la ora 16:55 Inspirat de mâncarea bună, de care îţi aduci aminte oricând în viaţă, Rick Stein călătoreşte prin zona mediteraneană, vizitând insule şi locuri care emană o senzaţie vibrantă prin spiritul, istoria şi mâncărurile specifice acestor zone. De la condimente şi arome deosebite şi până la utilizarea generoasă a vinului şi verdeţurilor, mâncărurile mediteraneene formează un mozaic culinar plin de culoare, arome şi miresme create de arabi, greci, italieni, spanioli şi turci. Alăturaţi-vă lui Rick în timp ce călătoreşte din Corsica până în Creta, direct prin leagănul culinar al lumii occidentale. Bucătăria Nigellei Din 11 martie, de luni pana vineri, de la ora 21:20 Nigella Lawson este plină de pasiune şi entuziasm şi vă prezintă reţete pentru un stil de viață modern. Ea vă arată rețete ușor de realizat, rapide și spectaculoase dar și unele mai complexe, pe care le puteţi prepara în weekend sau ori de câte ori aveţi timp. Nigella creează preparate uimitoare pentru zile solicitante și ne prezintă moduri incitante și inventive de a găti o masă delicioasă din ce mai rămâne de la alte preparate. Emisiunea vă aduce sfaturi despre gătitul mâncării acasă, cu ingrediente simple și accesibile, care transformă fiecare zi obişnuită într-una specială. Nigella va răspunde la întrebări diverse legate de gastronomie. Motto-ul acestei emisiuni este: mâncare adevărată pentru oameni adevărați și o viață adevărată. Nigella oferă soluții şi sfaturi, de care se pot folosi gospodinele chiar în bucătăriile lor.
Rick Stein – Spania Din 19 martie, de luni pana vineri, de la ora 16:55 Rick Stein a vizitat Spania pe vremea când era copil. În trecut, bucătăria franceză şi italiană au fost renumite pentru fineţea lor superioară, însă datorită unui grup de bucătari spanioli cu adevărat devotaţi şi entuziasmului tot mai mare pentru aromele robuste, toate acestea s-au schimbat. În opinia lui Rick, nimeni nu prepară peştele cu mai mult respect ca un spaniol veritabil. Tot ei, spune Rick, ştiu să pregătească şi cele mai bune preparate la grătar. Acum Rick străbate ţara în lung şi-n lat, într-o dubiţă veche, pe cărări nebătătorite, pentru a descoperi spiritul autentic („duende”) al gastronomiei spaniole. Cu James Martin în Britania Din 19 martie, de luni pana vineri, de la ora 20:00 În această serie captivantă, în care călătoriile se îmbină perfect cu reţetele delicioase, prietenosul bucătar James Martin călătoreşte în Britania, urmând traiectoria din anii studenţiei sale în domeniul culinar, pregătind mâncăruri din gastronomia franţuzească clasică, la care adaugă o notă britanică. Acompaniat de bucătarii britanici Hairy Bikers, Laurence Keogh şi Martin Bluno, James începe fiecare zi cu o vizită la piaţa locală unde degustă şi cumpără cele mai proaspete alimente. Apoi acesta îşi va alege un loc destul de atipic, unde îşi va pregăti mâncărurile delicioase. Rezultatul: fiecare masă pregătită abundă de spontaneitate şi de frumoasele împrejurimi farnceze. Cu reţete de-ţi lasă gura apă, tachinări pline de duh şi peisaje uluitoare, această serie este o adevărată inspiraţie atât pentru gurmanzi, cât şi pentru amatorii de călătorii. Cu F de la Fantastic, Best of Din 31 martie, de luni pana vineri, de la ora 20:00 Această emisiune le oferă telespectatorilor o abordare îndrăzneață, modernă și dură a universului culinar. Nu lipsesc actualitățile din domeniu, interviurile cu celebrități, momentele de senzație și provocările. Emisiunea abundă de energie, ritm alert și bogăție vizuală, făcând valuri în universul culinar și nu numai. Nu pierdeţi cele mai frumoase momente surprinse de camerele de filmat, alături de bucătarul Ramsay!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii