Punctul culminant al acestui eveniment va fi cooking show-ul prezentat de Horia Virlan si Jakob Hausmann, cei doi cunoscuti „chefs” ai TV show-urilor romanesti.
Noul produs turistic „Mobile Cooking Romania” combina comorile culinare si traditiile din „Gradina Carpatilor” cu locurile spectaculoase din Romania. O cabana luxoasa in mijlocul padurii buzoiene va fi locatia ce va gazdui deschiderea primului sezon oficial de trufe organizat in Romania.
Trufele – diamantele negre ale haute cuisine – se foloseau in Romania din cele mai vechi timpuri, date uitarii in ultima suta de ani. „Mobile Cooking Romania” doreste sa reinvie vechea traditie si sa promoveze turismul culinar in regiunea muntilor Carpati.
Evenimentul de deschidere a sezonului de trufe incepe cu introducerea in lumea trufelor si o vanatoare de trufe incadrata de profesionistii Asociatiei Cautatorilor de Trufe din Romania - ACTRU.
Aventura culinara va continua cu o degustare de vinuri din Dealu Mare si produse traditionale, regionale buzoiene. Marii „ chefs” Horia Virlan si Jakob Hausmann, in cadrul cooking show-ului, va vor prezenta modul de preparare a trufelor prin retete traditionale si internationale. Acest eveniment marcheaza inceputul sezonului de vanatoare de trufe in Buzau, sezon ce se va desfasura din Iunie pana in Februarie. Locurile pentru acest eveniment sunt limitate. Pentru rezervari si informatii va rugam sa ne scrieti pe adresa: [email protected]
Despre Mobile Cooking Romania
„Mobile Cooking Romania” este un produs turistic inovativ ce combina vizitarea locurilor spectaculoase cu degustarea comorilor culinare din „Gradina Carpatilor”. Acest proiect a fost dezvoltat de „Carpathian Tourism Cluster Romania” impreuna cu mai multe asociatii romanesti de dezvoltare turistica.
Ideea conceptului “Mobile Cooking Romania” este sa atraga noi turisti cu un program culinar turistic de exceptie. O bucatarie mobila special conceputa si un sistem de transport vor facilita ofertarea evenimentelor in locuri extraordinare cum ar fi: experiente culinare medievale in incinta castelelor, prepararea pestelui pe barca in Delta Dunarii, preparate cu vin intre viile Dealului Mare sau aventuri culinare in aer liber in padurile buzoiene. “Mobile Cooking Romania” include mai mult de 20 de locatii spectaculoase din Romania cum ar fi castelul Bran, Fortareata Fagaras, mai multe biserici fortificate saxone sau Focul Viu de la Lopatari.
Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul : www.mobile-cooking-romania.com
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii