Anul acesta, International Wine Contest Bucharest a ajuns la a XI-a editie!

Anul acesta, International Wine Contest Bucharest a ajuns la a XI-a editie!

Vinurile medaliate la IWCB sunt rezultatele jurizarii expertilor straini si romani a peste 700 probe degustate. Specialisti din toata lumea dau verdictul: vinurile valoroase poarta pe sticla medaliile Concursului International de Vinuri Bucuresti ~ International Wine Contest Bucharest. Pe 22-25 mai, Biblioteca Nationala gazduieste unul dintre cele mai prestigioase concursuri de profil, International Wine Contest Bucharest (IWCB). Vinurile castigatoare vor fi premiate in cadrul galei care va avea loc pe 3 iunie, iar medaliile acordate sunt repere importante pentru profesionisti si pentru iubitorii vinului. Ierarhia creata de IWCB reprezinta baza pentru selectiile restaurantelor, pentru listarile magazinelor reumite, dar si pentru pasionatii de vinuri. Insemnele IWCB, medaliile de aur si argint care se aplica pe sticle, sunt usor de recunoscut dupa paharul negru -care reprezinta "degustarea in orb"- simbolul obiectivitatii juriului care evalueaza vinurile fara a le cunoaste identitatea. Vinurile participante la IWCB provin din 18-20 tari viticole si sunt evaluate dupa un sistem standardizat care nu lasa loc influenței de marketing. Vinurile sunt “secretizate” si nu li se cunoaste identitatea. Sunt analizate pe etape: aspectul, mirosul, gustul, echilibrul. Vinurile romanesti obtinute din soiuri romanesti (Feteasca Neagra, Feteasca Alba) cupajate cu soiuri internationale (Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc) obtin note care le pun in competitie directa cu vinurile din import pentru ocuparea unui loc pe podium. In premiera, anul acesta intra in concurs si vinuri din China.   International Wine Contest Bucharest, Concursul International de Vinuri Bucuresti este un instrument vital pentru piata romaneasca de vinuri, pentru producatori si importatori, dar si pentru fiecare dintre noi, pentru brandul de tara si pentru impunerea vinului de calitate ca valoare culturala si identitara.   Lista vinurilor premiate la International Wine Contest Bucharest, pentru fiecare editie, se afiseaza pe site-ul www.iwcb.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce