Asa ar putea fi descrisa atmosfera din weekendul 18-20 martie 2011, de la Targu Mures, unde a avut loc cea de-a treia editie a Expozitiei Internationale GastroPan.
Evenimentul a înregistrat o dezvoltare accentuata fata de anul trecut, atat în privinta numarului de expozanti (crestere de 46%), cat si a suprafetei de desfasurare (+ 43%) si implicit a gamei de solutii profesionale pentru activitatile de panificatie, cofetarie, gastronomie prezentate la standuri.
De o importanta si mai mare a fost concursul Etaleaza-ti Aptitudinile care, spre satisfactia presei si a miilor de vizitatori, a atras la aceasta editie un numar dublu de concurenti fata de anul trecut. A fost nevoie de o sala separata de peste 1.500 mp pentru a primi diversele sortimente de paine, produsele de patiserie si torturile inedite, creatiile artistice din aluat, din zahar, martipan sau ciocolata, dar si platourile culinare si sculpturile în fructe si legume impresionante din concurs.
Castigatorii concursului GastroPan
Etaleaza-ti Aptitudinile 2011
CATEGORIA PANIFICATIE-PATISERIE
Categoria P1: Paine (Tematica: paine sanatoasa)
Premiul I.: Diószegi László – Sfantu Gheorghe
Premiul II.: Gere István - Ungaria
Premiul III.: Tankó Péter - Lunca de Sus
Premiul special „Painea Natiunii în 2011”: Diószegi László- Sfantu Gheorghe
Categoria P2: Patiserie (Tematica: alimentatia sanatoasa)
Premiul I. Sandu Sarolta - Miercurea Ciuc
Premiul II.: Kabai János - Targu Mures
Premiul III.: Florentina Velciu - Bucuresti
Categoria 3: Creatie artistica în aluat (Tematica: Lumea satului)
Premiul I.: Tőkés Tibor - Targu Mures
Premiul II.: Balogh Ferenc, Bartalis Csaba si Sandu Sarolta - Miercurea Ciuc
Premiul III: Voicu Marian – Roata de Jos
CATEGORIA COFETARIE
Categoria C1: Decorare tort (Tematica: Sarbatorile Pascale)
Premiul I.: Farkas Ferenc Attila - Sfantu Gheorghe
Premiul II.: Carmela Dragomir - Campina
Premiul III.: Popovici Niculina - Timisoara
Premiu Special: Blaga Angela - Targu Mures Categoria C2: Creatie artistica in cofetarie (Tematica: Primavara - inclusiv sarbatorile pascale) Premiul I.: Carmela Dragomir - Campina
Premiul II.: Farkas Ferenc Attila - Sfantu Gheorghe
Premiul III.: Szabó Sándor Ferenc - Ungaria
Premiu Special: - Berceanu Andrada - Santana de Mures - Lengyel László Levente - Odorheiu Secuiesc
CATEGORIA GASTRONOMIE Categoria G1: Platouri preparate reci (Tematica: platou rece pentru 8-10 persoane) Premiul I.: Bercea Dragos (Predeal) si Buzea Daniel - Brasov;
Premiul II.: Negescu Adrian – Brasov;
Premiul III.: Scoala Bella Italia - Braila
Premiu Special: - Bozdoc Elena – Complex Bazna - Bazna
- Timar Ioan – Top Star 2000 Srl - Covasna
- Velvet Music - Timisoara
- Nemes Rares Ilie - Sibiu
Categoria G2: Sculptura decorativa în fructe si legume (Tematica: Primavara) Premiul I.: Chitic Alexandru - Brasov
Premiul II.: Kígyósi János - Ungaria
Premiul III.: scoala Bella Italia - Braila
Premiu Special: Tamás Gábor si Takács József, Ungaria
Castigatorii concursului foto „Omul si Painea”
Premiul I. Kerekes István - Ungaria
Premiul II. Zaharia Constantin - Maracineni
Premiul III. Harmopan SA - Miercurea Ciuc
Expozitia GastroPan a beneficiat de sprijinul celor mai importante organizatii profesionale locale si europene din domeniul panificatiei, cofetariei si gastronomiei. Au fost prezenti la eveniment atat liderii asociatiilor de profil, cat si membrii specialisti cu înalta pregatire profesionala, care au contribuit la realizarea unor concursuri, demonstratii si programe profesionale de valoare maxima.
Pe www.gastropan.ro aveti o galerie foto cu cateva din momentele principale de la GastroPan 2011!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii