Echipa Romaniei va pregati somon si foret noire la Campionatul Mondial de Catering

In cadrul concursului, ce se va desfasura intre 21 si 23 ianuarie la Lyon, regulile sunt foarte stricte. Fiecare echipa va avea la dipozitie o masa cu fata de masa alba avand dimensiunea prestabilita de 3x1m. Echipelor le sunt permise sa aduca o alta fata de masa daca doresc. Fiecare echipa va trebui sa prepare un bufet rece pentru 8 persoane care va fi prezentat publicului. Elementele decorative pentru bufet vor fi pregatite in avans, in ateliere de lucru si vor fi aduse de catre candidati.

Meniul este prestabilit de catre organizatori. Daniel Stoenescu, capitanul de echipa, va avea de preparat doua piese din somon norvegian: file de somon de aur regal cu ricotta si parmesan, supa de dovleac si inima de somon marinat de 1.2 kg asezonat cu ierburi si condiment, ficat de gasca presat cu fructe confiate, terina din falci de porc. Desertul va fi preparat de Adriana Ibrean si consta in foret noire. Premiul cel mare este in valoare de 6000 de euro

Pentru cei doi competitori nu este prima participare la un astfel de concurs. Adriana Ibrea a castigat o medalie de aur la o competitie similara din Turcia, iar Daniel Stoenescu a participat la Bacardi Culinary Cup, timp de cinci ani consecutiv. Mai mult, fiecare dintre ei a acumulat ani de experienta in gastronomie. Daniel este bucatar de 14 ani, iar Adriana lucreaza in cofetarie de 8 ani. Delegatia Romaniei va fi insotita si de maestrul in arta culinara, ing. Niculae Nejloveanu, care va face parte din juriul acestei competitii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia